Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pochlaniacz do zabudowy szerszy niz standardowe 60cm lecz wezszy niz 90cm. Maksymalnie kilkaset zeta. inox

Lodówka której boki dochodzą do sciany - inox, wysoka powyzej 175, zamrazarka na 3 szuflady ponizej. zaczyna sie od niej zabudowa wiec boki musza dochodzic do sciany aby nie bylo widac tych gratow lodowki. maksymalnie do 1999 na ceneo

Płyta klasyczna gazowa na 5 palników. inox

Co polecacie i dlaczego. co tez odradzacie?

• 4 weeks później...
odświeżam wątek, zastanawiam się nad piekarnikiem parowym (electrolux EOB 98000X), czy ktoś z was ma, użytkuje i podzieli się spostrzeżeniami??

też mnie interesuje baaardzo i czekam na opinie..

Zauważyłem, że mało kto tutaj pisze o sprzęcie Whirpoola - czyżby byłaż tak zły??

Ja kupilam zmywarke Siemiensa a pralke Boscha. WYjatkowo okazjonalnie - przez znajomosci bezposrednio z Bosha. Za obie rzeczy zaplacilam okolo .... 1700 w sumie. Dlatego tak malo, ze to:

- sprzet produkowany wylacznie na Niemcy - nie ma go w sprzedazy na Polske. Ma tylko niemieckie menu.

- sprzet jest teoretycznie zaklasyfikowany jako uszkodzony - zmywarka (do zabudowy) ma lekkie wgniecenie od gory ktore nie ma wplywu na dzialanie. Pralce nie dolega nic. Podobno tylko karton byl uszkodzony.

Dodatkowo dostalam na to gwarancje na 2 lata.

Idac za ciosem - chce pozostaly sprzet tez z rodziny Siemensa lub Bosha.

Co do pralek to juz wiele osob odradzalo mi Beko.

Ja również dołączę sie do dyskusji, jeśli pozwolicie ;)...

Od jakiegoś czasu próbujemy wybrać sprzęt, ale okazuje się to dość ciężkim zadaniem. Jedni polecają nam firmę Bosch, potem czytamy na forum inne opinie i jeszcze coś innego wnioskujmy. Może ktoś coś doradzi nam w tej sprawie, może ktoś użytkuje te sprzęty...

Piekarnik elektryczny - Gorenje B 50 EP Pininfarina

Piekarnik gazowy - Candy FLG 203 X Plan light

Okap kominowy - Teka NC 90

Płyta gazowa - Ariston PH 960 MST AN R

Zmywarka – Bosch SGI 55M45EU

Też byłam za tym, by sprzęty wybrać w podobnej gamie kolorystycznej, ale teraz widzę, że jestem daleka od tego ;) nie przywiązuję już do tego tak ogromnej wagii, patrzę raczej na te wszystkie proponowane opcje, czy skutecznie hmm oby :)

Juz kilkanaście razy gotowałam na niej. Jest. ok. ma wprawdzie jakby wspólne zasilanie dwóch pól, tzn. jeżeli na bliższej gotuje na 4 stopniu to na dalszej po tej samej stronie na 3, bo zdaje się jest w sumie 7 stopni ( jeszcze dokładnie nie pamiętam). Na razie mi to nie przeszkadza bo nie robię wielkich obiadów ale nie sądzę aby był to problem, ziemniaki gotują się na stopniu 3- 4 .

Nie wiem czy to sugestia czy prawda, że gdy dotykam patelni podczas smażenia to czuje jakby drgania przechodziły z niej na moje ręce, ale może jestem przewrażliwiona.