Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do Aleksandraryta:

Może coś na poparcie tej tezy: "jakie to badziewie".

Też mógłbym tak napisać o sprzęcie AGD Bosch'a, bazując na moich doświadczeniach z wiertarką i szlifierką kątową Skil'a, który jak wiadomo jest częścia grupy Bosch. Ale AGD nie używałem więc się nie wypowiadam.

PL

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czy ktos z was korzysta z suszarek kondensacyjnych? mam zamiar cos takiego kupic ale oprocz pewnych mercedesow (np miele) trudno o inny wybor.

Mozna kupic jeszcze Hoover i Whirlpool. Ja bym pewnie wybrała Hoover, bo mam juz pralke, z ktorej jestem bardzo zadowolona. Ponadto mialabym mozliwosc postawienia jednego na drugim.

pozdrawiam

a czy ktos z was korzysta z suszarek kondensacyjnych? mam zamiar cos takiego kupic ale oprocz pewnych mercedesow (np miele) trudno o inny wybor.

mamy candy 2 in 1 pralko - suszarka ok.6 lat o ile dobrze pamietam. dziala bez zarzutu zadnej konserwacji, zadnej awarii. miele super sprzet mialem w niemczech jesli cos mi sie popsuje lub zuzyje to kupie miele

• 2 months później...

Witam

Właśnie jestem na etapie wyboru sprzętu agd do zabudowy kuchni. Wybór pomiędzy whirlpoolem i amicą. Chcemy kupić okap wyspowy, piekarnik, płytę ceramiczną, lodówkę i zmywarkę. Przy 5 elementach dostajemy 80% rabatu na płytę w Whirlpoolu.

Cenowo po rabatach - Whirlpool ~10,5tys, Amica - 9,5tys.

Czy słyszeliście coś o rabatach i promocjach z innych firm?

Pozdrawiam

Adamski

Ja kupowałem nie patrząc na markę tylko na to jakie chcę mieć funkcje, aby pasowało technicznie i na odpowiednie wzornictwo. Najpierw wyobrażam sobie co chciałbym mieć a później tego szukam. Niestety nie zawsze takie coś istnieje. Tym razem z trudem ale udało sie znaleźć: płytę ceramiczną ARDO, piekarnik do zabudowy NARDI, lodówkę do zabudowy Whirpool-a, zmywarkę kompaktową Electrolux-a i okap Falmec. Jak na razie wszystko sprawdza się i działa doskonale. Pralkę Ardo mieliśmy już wcześniej.

Na pewno niektóre marki są nieco lepsze od innych, jednak najważniejsze to co już zostało napisane. Trzeba trafić na egzemplarz. Chociaż raczej należałoby napisać, na zły egzemplarz, aby się często psuł. Zdecydowana większość sprzętu się nie psuje.

Bosch i Siemens to dwie marki tego samego koncernu ( firmy połączyły się parę lat wstecz )

Tylko,że Bosch ma bardziej kremowy odcień bieli a Siemens jest biały. Modele i podzespoły są te same. U Niemców przyjęło się, że Siemens jest dla snobów :o , Bosch dla biedniejszych :o ( skąd to przekonanie nie wiem...). Generalnie identyczne modele, tylko Siemensa są odpowiednio droższe.

Ja mam lodówkę Siemensa, zmywarkę i pralkę Boscha, kuchenkę Amiki, mikrofalę Samsunga, okap Gamma ( czy cos z tej bajki ), coś tam z DeLonghi i Zelmera. Brzmi to prawie jak przegląd rynku AGD, :D :D :D .

Ale tak na poważnie - w przypadku sprzętu do zabudowy nie warto przepłacać za Siemensa.

• 3 months później...

mam wielki dylemat: wybór lodówki, kuchenki gazowej, zmywarki.

Na lodówkę już się prawie zdecydowałam: wybrałam Gorenje. Jednak nie bardzo podobaja mi sie kuchnie gazowe Gorenje (maly wybór).

Wygląda na to, że bede miala każdy sprzet z innej "parafii"

Jakiego producenta możecie mi polecić?

mam wielki dylemat: wybór lodówki, kuchenki gazowej, zmywarki. ...

Wygląda na to, że bede miala każdy sprzet z innej "parafii"

quote]

A co to przezszkadza? przeciez do różnych napisów można sie przyzwyczaić :-). najważniejsze żeby dobrze sie sprawdzały i nie psuły. Kuchnie urządzasz dla siebie nie dla gości.

kasia.bee

wszystko też zależy od ilości funduszy jakie chcesz ( możesz ) na ten cel przeznaczyć . Rozpiętość cenowa jest ogromna .

Proponuję rozejrzeć się po sklepach internetowych ze sprzętem AGD , poczytać o rozwiązaniach technicznych i dopiero po sprecyzowaniu oczekiwań co do sprzętu wybierać go .

My wybraliśmy firmę AEG bo proponuje dobry produkt w jeszcze rozsądnej cenie , tylko okap będzie z innej parafii ( Fagor )

Pozdrowienia - Maxtorka :)

Zajrzyj tu :

http://www.maksmedia.pl

http://www.e-agdrtv.pl

http://www.agdrtv.com.pl

http://www.best-media.pl

My mamy wszystko whirlpoola podobnie jak w poprzednim mieszkaniu.

I tak:

- lodowka ze specjalna komora do przechowywania miesa i wedlin- REWELACJA

- okap - jak najbardziej ok

- zmywarka 6 zmysł - osiagniecie cywilizacji - SUPER

- piekarnik - w porzadku

- plyta elektryczna - PORAZKA! Moze i ladna ale elektroniki w niej tyle ze zeby zagotowac wode musze 7 przyciskow wlaczyc dotykiem. Jakos sie nie moge przyzwyczaic. jednak co pokretlo top pokretlo ;-)