Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem po ciężkich wyborach AGD i..

piekarnik, mikrofala, lodówka Samsung

http://image.ceneo.pl/data/products/322834/productToCategory.jpg

http://image.ceneo.pl/data/products/665218/productToCategory.jpg

Zmywarka AEG- wspominana :wink:

Płyta Electrolux

http://image.ceneo.pl/data/products/9195/productToCategory.jpg

http://image.ceneo.pl/data/products/229267/productToCategory.jpg

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie mam pojęcia ale za Simensa z takimi funkcjami musiałabym zapłacić znacznie więcej :wink: Wiem natomiast, że dużo sprzętu Electroluxa produkuje Zanussi- między innymi płytę, którą wybrałam. Mam nadzieję, że nie okaże się totalnym badziewiem jak lodówka tej firmy, którą miałam nieszczęście posiadać.

Tak jak wcześniej pisałam część sprzętu dla Electroluxa robi Zanussi i przed zakupem warto sprawdzić. Piekarniki Eletroluxa o wysokości 56cm robi właśnie Zanussi- niewiele brakował a zakupiłabym właśnie taki piekarnik :-? Mam nadziję, że płyta będzie w miarę udana (niewiele jest do skopania). Kupiłam ją bo ogromnie mi się spodobała i nie było nic podobnego z innych firm.

Mam Teka zdaje sie wersja bez literki B ( w kazdym razie ta drozsza)

sterowanie - b. latwe.

buczenie - czasami buczy zna najwiekszym polu grzejnym przy wyzszym stopniu , nie odkrylam jeszcze prawidlowosci kiedy buczy a kiedy nie . Mocno buczy a nawet "strzela" gdy dno garnka jest mokre wiec tego unikam.

O trwalosci jeszcze nic nie moge powiedziec. Jak na razie wszystko jest w porzadku.

booster czyli chyba masz na mysli przyspieszenie grzania - szybkie ale nie mam porownania z innymi kuchenkami indukcyjnymi.

Jesli chodzi o płyty, to nie można się dać zwariować i obawiać. I tak zadna z firm nie robi płyt sama (pisze o płytach ceramicznych), a robia to chyba dwie fabryki, więc technoilogia jest ta sama. Teraz spadła cena na indukcje w electroluxie

(EHD 60020P)

Polecam

buczenie zależy tez od ustawionego na polu garnka. I tak bp. patelnie Berghoffa buczą dosc mocno :lol: , ale juz garnki z Ikei (model 365) prawie wcale.

Dla mnie uciążliwe jest to, że Teka gotuje pulsacyjnie, ustawiając na poziomie 6, kilka sekund bulgoce, a potem kilka sek.cisza.

No i jeszcze nie umiem usmażyć naleśników :(, bo na 6-stce ciasto sie gotuje a na 7 od razu przypala (dodam ze wczesniej na gazowej to bylo moje popisowe danie, mialam je dopracowane do perfekcji....a teraz ......buuuu)

Jeśli moge cos doradzić w kwestii wyboru sprzętu AGD, to na pewno nie polecam lodówki Wirlpool - po 8-mu miesiącach jedna naprawa, Zmywarka Ariston- Po 8-mu miesiącach dwie naprawy, płyta gazowa- Mastercook- własnie wczoraj coś sie w niej zaczęło pscuć. Nie sa to sprzęty z najwyższej półki cenowej , ale wiadomo każdy kupuje to na co go stać. Więc dlaczego zawsze biednemu wiatr w oczy ... itd.

Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie zawsze "niższa półka cenowa" musi się wiązać z kiepskimi firmami typu Zanussi czy Ardo. Zmywarka AEG kosztowała mnie taniej niż Mastercook- funkcje i poziom hałasu takie same. Kupowałam sprzęt przez sklepy internetowe szukając najniższej ceny i jestem zadowolona z finalnego rachunku :wink:

Witam! Też siedzę od dłuższego czasu w internecie i usiłuję skompletowac AGD dobrej jakości i oczywiście w rozsądnej cenie... Największy problem to piekarnik i mikrofala do zabudowy. Pierwszy wybór to Electrolux EOB63100X oraz mikrofala EMS17206X , ogólnie mało dodatkowych funkcji ale ładny design teraz przerabiam Samsunga ( tu ukłony dla Ewa7506 :D ) i rzeczywiście sprzęt o wiele bardziej wypasiony a w sumie tańszy!

Tylko teraz jedno mnie niepokoi, kuchenka Samsunga ma szerokośc 49 cm, piekarnik standardowo 59,5 cm, jak to zrobic ładnie w zabudowie, czym to się maskuje? U mnie kuchenka będzie nad piekarnikem.

Z góry przepraszam za głupie pytania ale to moja pierwsza kuchnia.... :D

49cm ma "pudło" kuchenki a front normalnie 59,5cm. też mam zabudowę w słupku kuchenka pod mikrofalą :wink: Będzie piknie- mam nadzieję....

http://www.samsung.com/pl/products/microwaveoven/microwaveovenzabudowa/fg87kst.asp zwróć uwagę na rozmiar ramki.

No tak... :oops: Oczywiście na stronie producenta nie sprawdziłam...

• 4 weeks później...