Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mój brat kupił z Niemeic używaną sporo pralkę, słuzyła mu jeszcze wiele lat bez zastrzeżeń.

Słyszałąm o tej firmie tylko dobre rzeczy.

Dla mnie tylko wzornictwo mają troche zbyt przycięzkawe, takie niemieckie ;)

(żebym nie wyszła na jakiegoś germanofoba - jestem germanistką ;) )

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję jak na razie wszystkim za opinie. Są jakby zgodne z tym co i sądzę, że warto, tylko jak ktoś napisał ... cena :cry:

Wstępnie policzyłem sobie i za : piekarnik + płyta gazowa + zmywarka + lodówka + kuchenka mikrofalowa + kawiarka + okap wyszło mi 40. Tysięcy. :roll: :o

... i taka smutna prawda ... :(

pozdrawiam, majki

Dziękuję jak na razie wszystkim za opinie. Są jakby zgodne z tym co i sądzę, że warto, tylko jak ktoś napisał ... cena :cry:

Wstępnie policzyłem sobie i za : piekarnik + płyta gazowa + zmywarka + lodówka + kuchenka mikrofalowa + kawiarka + okap wyszło mi 40. Tysięcy. :roll: :o

... i taka smutna prawda ... :(

pozdrawiam, majki

Ja zachorowalam na okap wyspowy Miele, poszlam pomacac, pobawic sie nim do salonu w W-wie i na tym sie skonczylo. Cena wtedy byla miedzy 12-15tys. (w roznych sklepach roznie wyceniano) i zrezygnowalam. U mnie bylo jeszcze pare sprzetow wiecej do kupienia i cena wyszlaby astronomiczna, poprzestalam na Siemensie (poza wlasnie lodowka).

jesli juz chcecie kupowac Miele to tylko pralke - oni sie w tym specjalizuja, a tym wyrosli. Faktycznie ich pralki sa nie do zdarcia - pytanie tylko, czy ktos z Was bedzie uzywal jednej pralki 15 lat? :)

Co do reszty - Miele nie ma juz takiej przewagi. Lodowki swietne robi Liebherr i coraz czesciej Samsung (te z gornej polki).

Zmywarki i piekarniki calkiem ok sa Siemensa.

Osobiscie troche spedzilem na wybieraniu sprzetu i z tego co mi wyszlo ze sprzetem naprawde niezlej klasy mozna sie zmiescic w 15-18 tys.

fennel - a jaki sprzęty masz z Siemensa ? Bo też mam zamiar kupić właśnie wszystko z Siemensa, tylko to Miele tak mi zawróciło w głowie :roll: :wink:

pozdrawiam, majki

Pytasz o konkretne sprzety (nr serii)?

Tak, jeśli możesz podać ...

pozdrawiam, majki

pralka ma być niezawodna, energooszczędna i dobrze prać :lol: :roll: .

Właśnie wszystkie te cechy posiada mój Siemensik :)

Przytocz mi proszę kilka argumentów za tym żeby wydać dwa razy więcej za pralkę. Jeśli będą one na tyle mocne to oczywiście rozważe swoje życiowe priorytety i moim jedynym celem w życiu stanie się dążenie do zakupy pralki. Być może nawet za 12 tys :lol:

Majki ja mam Siemensa WM 16S740 OE