Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pralka ma być niezawodna, energooszczędna i dobrze prać :lol: :roll: .

Właśnie wszystkie te cechy posiada mój Siemensik :)

Przytocz mi proszę kilka argumentów za tym żeby wydać dwa razy więcej za pralkę. Jeśli będą one na tyle mocne to oczywiście rozważe swoje życiowe priorytety i moim jedynym celem w życiu stanie się dążenie do zakupy pralki. Być może nawet za 12 tys :lol:

Majki ja mam Siemensa WM 16S740 OE

Dzięki :D

Akurat co do pralki to faktycznie, chyba nie ma co przesadzać. Siemens wystarczy 8) Sami mamy teraz w mieszkaniu Boscha od 9 lat i jak do tej pory bez żadnej awarii :D

Bardziej mi chodzi o piekarnik, czy zmywarkę ... Czy to już jest jakiś kosmos w użytkowaniu / działaniu ... ? :wink:

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Majki chyba musicie się zastanowić czy będziecie korzystać z tych wszystkich bejerów jakie posiadają teraz sprzęty AGD a za które sporo się dopłaca.

To jest też fakt, ale też czy z wszystkich bajerów Siemensa będziemy korzystać - nie wiadomo. A nie można odmówić tej marce też braku "wodotrysków" :wink:

Ale wiem jedno, kawiarki innej niż Miele nie kupimy 8)

pozdrawiam, majki

Majki chyba musicie się zastanowić czy będziecie korzystać z tych wszystkich bejerów jakie posiadają teraz sprzęty AGD a za które sporo się dopłaca.

To jest też fakt, ale też czy z wszystkich bajerów Siemensa będziemy korzystać - nie wiadomo. A nie można odmówić tej marce też braku "wodotrysków" :wink:

pozdrawiam, majki

O kawiarke musisz zapytać Editte bo takową posiada :)

Ja już nie musze pytać, jak ostatnio byłem w salonie z kuchniami ( to inna bajka :roll: ), to pani mówi, poczęstuje pana machiatto z miele.

I tak mi już zostało :o

To sa momenty w życiu, gdzie później nigdy już nie będzie tak jak kiedyś ... :lol:

pozdrawiam, majki

Ja już nie musze pytać, jak ostatnio byłem w salonie z kuchniami ( to inna bajka :roll: ), to pani mówi, poczęstuje pana machiatto z miele.

To sa momenty w życiu, gdzie później nigdy już nie będzie tak jak kiedyś ... :lol:

pozdrawiam, majki

Weź nie kuś, bo jescze pójdę na taką kawę i będe męża dusić o kawiarkę której w planach nie mamy :)

fennel - a jaki sprzęty masz z Siemensa ? Bo też mam zamiar kupić właśnie wszystko z Siemensa, tylko to Miele tak mi zawróciło w głowie :roll: :wink:

pozdrawiam, majki

Pytasz o konkretne sprzety (nr serii)?

Tak, jeśli możesz podać ...

pozdrawiam, majki

Prosze bardzo....

TK 68E571

HB 750550

HB 24D561

HF 25M560

HW 140560

EH 787501

LC 95950

SE 60T393EU

WI14S440EU

No nie wiem, jakoś jeśli chodzi o kawę, to bardziej ufam Włochom niż Niemcom ;)

"Dziwnym" trafem ekspresy z Siemens´a (takze Miele) sa produkowane w Szwajcarii, a jak wiadomo, z tamtych stron pochodza najlepsze kawiarki :). Kawa z Siemens´a smakuje identycznie jak z Jury, posiadam oba sprzety, sprawdzilam na tej samej kawie.

pozdrawiam, majki

Czestuja tez przepysznymi czekoladkami :lol:.

pozdrawiam, majki

Czestuja tez przepysznymi czekoladkami :lol:.

Czekoladki nie dostałem :evil: Idę z awanturą :lol:

Ale musze dopytać o :

- kawiarkę

- podgrzewaną szufladę

- zmywarkę

Jesteś zadowolona z tych rzeczy ? Często używasz "ciepłej" szuflady ?

Kawusia dobra i "łatwo" zrobić :wink: ?

dzięki, pozdrawiam, majki

pozdrawiam, majki

na moje nieszczęście muszę się pod tym podpisać. a jeszcze jak porównaliśmy sposób czyszczenia miele vs. siemens to już wiedziałam że przegraliśmy z kretesem. i teraz się zastanawiam jak ta kawiarka się wpasuje w piekarniki z innej firmy :oops:

efilo - wydaje mi się, że tak jak w naszym przypadku, jak wstawimy miele obok piekarnika siemensa to biedy nie będzie 8) :lol:

Generalnie stylistyka jest moim zdaniem podobna ... :)

pozdrawiam, majki

/edit/

http://img38.imageshack.us/img38/6830/zestawienie.jpg

Takiej wielkiej różnicy nie ma ... :wink:

Czekoladki nie dostałem :evil: Idę z awanturą :lol:

Koniecznie....... bo co sobie mysla :wink:

Ale musze dopytać o :

- kawiarkę

- podgrzewaną szufladę

- zmywarkę

Jesteś zadowolona z tych rzeczy ? Często używasz "ciepłej" szuflady ?

Kawusia dobra i "łatwo" zrobić :wink: ?

dzięki, pozdrawiam, majki

Kawiarka robi identyczna kawe jak kawiarki Jury (oboje jestesmy smakoszami kawy, jesli mozna to tak nazwac), pianka jest jak sie nalezy (nie pisze o piance z mleka, a z czystej kawy i wody :lol:). Obsluga bez zarzutu, wszystko dziala, wysuwa sie bez problemu zeby dostac sie do zbiornika z woda czy dosypac kawe.

Szuflada jest dla tych co faktycznie beda uzywac, albo chca wypelnic luke w zabudowie :wink:. Ja uzywam glownie do podgrzewania naczyn, takze do podgrzania/przytrzymania jedzenia w odpowiedniej temp., mozna w tym rozmrazac, uzywac do szybszego wyrastania ciasta drozdzowego jak komus sie spieszy lub ma chlodno w kuchni :wink:.

Zmywarka jak do tej pory nie miala problemow, ani ja z nia :wink:. Myje jak ma myc, pracuje bardzo cicho, pomiesci moje naczynia/gary, funkcjonalnie dopasowana do moich potrzeb, nawet stojak na wysokie szklo (karafka, wazon) sie przydaje. Ze zmywarka Siemensa mialam juz wczesniej do czynienia, stad w wyborze nie mialam problemu (jedyny konkuret to bylo Miele, ale ta cena.......), przerabialam sprzety AEG (pralka, zmywarka) i na nie bym sie nie zdecydowala.

Ja nie planuję też kupowania całego agd z Miele.Zabieramy pralkę(ma 2lata) i pewnie dokupię suszarkę Miele.Lodówka Liebherr , zmywarka 10 letni whirpool.Muszę kupić piekarnik , mikrofalę i płytę ind.Rozważam Siemensa i Miele.Muszę sprawdzić cenowo.A z ekspresów polecam JURĘ.Wspaniała , sprzęt wykorzystany na maxa w naszym domu.Kupiliśmy w Niemczech 1600zł taniej niż w Polsce :D .A czy obecnie produkowane zmywary są o niebo lepsze od tych sprzed 10lat?Swoją uwielbiam, "piorę" w niej dosłownie wszystko i nie wiem czy jest sens kupować nową?