Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moim zdaniem sprzęty, które stoją blisko siebie np. mikrofala i piekarnik pod zabudowę w słupku - powinny być jednego producenta. Chodzi o to żeby to tworzyło pewną całość. Widziałam gdzieś na forum zdjęcie, gdzie mikrofala była od producenta nazwijmy go A, piekarnik B, a niezabudowana lodówka C. Wszystko blisko siebie - jak dla mnie masakra. Różne odcienie stali itd.

Ja mam lodówkę wolnostojącą electroluxa, więc do niej muszę dopasować mikrofalę i piekarnik, bo będą stały obok w słupku.

Zmywarka też electrolux, ale to ze względu na opinie jakich się naczytałam o tym modelu na ceneo. Panel jest ukryty.

Płyta gazowa Mastercook czarne szkło już jest. Teraz zbieram fundusze na okap też mastercooka czarne szkło.

Jeżeli chodzi o ceny - to też celowalam na średnie półki.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadzam się z Judką - to, co widać, powinno byc od tego samego producenta - jesli jest obok siebie.

A jeśli chodzi o resztę, to wcale nie musi byc jednej firmy.

Chociaz ja mam w większości Siemensa: okap, płytę indukcyjna, lodówkę w zabudowie, piekarnik. Zamrażarkę mam Bosha, a zmywarkę gorenje.

Ładne rzeczy (wizualnie) robi ostatnio Beko np. płyta indukcyjna, piekarnik - a cena jest bardziej przyjazna niz innych firm.

Kurczę, dobrze by było jakbyś wkleiła zdjęcie. Ale ja gorenje nie polecam. Miałam lodówkę i awaryjna była jak nie wiem co!! Co do mikrofali, to gorąco polecam tą http://www.electro.pl/produkt-ZELMER_Kuch_mikrofalowa_29Z010_2B_Karty_do_gry_GRATIS_28_wysylka_od_19_zl_29-29317,537.html Wiem, że z Zelmera mają sprzęty chyba z tej samej linii, bo o tym samym designie. Widziałam też krajalnice takie. Bardzo fajnie to razem wygląda, zwłaszcza jeśli masz kuhnię o chłodnym klimacie.

samsung to jak dla mnie mistrzostwo świata jak chodzi o stosunek ceny do ilości funkci+stylistyka,wykończenie:)

ale jak z faktyczną jakością sam nie wiem...ja mam siemensa ale cenowo w stosunku do samsunga to inna półka, w czasach jak kupowany był siemens samsung na rynku AGD poza lodówkami nie istniał:)

ja jestem zwolennikiem jednej firmy,a le to moje osobiste podejście:)

Kurczę, dobrze by było jakbyś wkleiła zdjęcie. Ale ja gorenje nie polecam. Miałam lodówkę i awaryjna była jak nie wiem co!! Co do mikrofali, to gorąco polecam tą http://www.electro.pl/produkt-ZELMER_Kuch_mikrofalowa_29Z010_2B_Karty_do_gry_GRATIS_28_wysylka_od_19_zl_29-29317,537.html Wiem, że z Zelmera mają sprzęty chyba z tej samej linii, bo o tym samym designie. Widziałam też krajalnice takie. Bardzo fajnie to razem wygląda, zwłaszcza jeśli masz kuhnię o chłodnym klimacie.

Super wygląda ta mikrofala, ale ona chyba nie nadaje się do zabudowy???????

będę sledzic wątek, został mi do zakupienia piekarnik - wstępnie wybrałam Electroluxa EOB68200X, zależy mi na dobrym sprzęcie w przedziale cenowym do 2000zł (oczywiście ceny sklepów internetowych)

chętnie poznałabym opinie osób korzystających z piekarników tej marki, ewentualnie jakąs sugestię dotycząca innej marki

moje wymagania: chowane pokrętła lub sterowanie sensorowe, teleskopowe prowadnice i chyba tyle

A może Teka - jest kilka podobnych do siebie modeli (te same funkcje inna stylistyka) - ja wybrałam HA 845 - ma prowadnice teleskopowe na 2 poziomach i chowane pokrętła cena ok. 1600 pln.

Odnośnie piekarników Bosch - bardzo mi się podobały, ale mają jedną wadę: chowane pokrętła tylko przy wyłączonym piekarniku - jak się ustawi jakąś funkcję, to już pokrętła nie schowasz - dla mnie porażka.

Dla zainteresowanych sprzętem Teki - mam też okap - wyspowy - jest cichutki i skuteczny - nawet na najniższym biegu.

A ja mam miesiąc na zakup sprzętu......................................naprawdę nie wiem co kupować. Chyba za dużo tego......................no i portfel nie do końca napchany.

Hmm... nie wiem czy to pomoże ale zerknij tutaj. Trochę to długie ale pod koniec masz przykładowe zestawienia sprzętu wraz z orientacyjnymi cenami... Wiem, że pod względem jakichś super funkcji ten sprzęt to zdecydowanie średnio niska półka ale w sumie ma to co najważniejsze :)

Może nasunie Ci to jakiś pomysł. Jeżeli będą jakieś pytania to napisz na PW lub na forum postaram się odpowiedzieć.

A ja mam miesiąc na zakup sprzętu......................................naprawdę nie wiem co kupować. Chyba za dużo tego......................no i portfel nie do końca napchany.

Hmm... nie wiem czy to pomoże ale zerknij tutaj. Trochę to długie ale pod koniec masz przykładowe zestawienia sprzętu wraz z orientacyjnymi cenami... Wiem, że pod względem jakichś super funkcji ten sprzęt to zdecydowanie średnio niska półka ale w sumie ma to co najważniejsze :)

Może nasunie Ci to jakiś pomysł. Jeżeli będą jakieś pytania to napisz na PW lub na forum postaram się odpowiedzieć.

Dziękuję bardzo już zaglądam

Aby Ci pomóc proponuję podać nam trochę więcej parametrów.

Przede wszystkim wymiary urządzeń:

Lodówka - WxSxG, kolor, układ w jakim ma być zamrażalnik (góra/dół), jeżeli dolny zamrażalnik to ile szuflad.

Zmywarka - szerokość urządzenia (60 czy 45cm), jeżeli nie wiesz to napisz ilu jest domowników.

Piekarnik - kolor, dalej - poszukujesz prostego urządzenia z podstawową funkcjonalnością (termoobieg,drabinki, programator czasu pracy), czy może ma być urządzenie bardziej zaawansowane - prowadnice, chłodny front, programy automatycznego pieczenia...

Płyta indukcyjna - w tej cenie możesz spodziewać się już urządzeń z funkcją booster, programowalnym czasem pracy pól, ale bardziej interesowałoby mnie to w jak dużych garnkach obecnie gotujesz - średnice, gdyż to do nich i do twoich nawyków dobierzemy wtedy płytę...

Chcąc uzyskać pomoc sama cena niestety dzisiaj to za mało :/ przypomina to sytuację wejścia do salonu samochodowego i powiedzenia "chcę samochód w cenie do 70 000 zł mający 4 koła".

Z uwagi na to że postów sporo a nie znalazłem jednego który by scalił całe AGD w kuchni pytam...

co polecacie do kuchni

Lodówka do 2500 zł - kolor inox , dolna zamrażarka

Zmywarka do zabudowy do 2000zł - 60tka

Piekarnik do 2000zł - Do zabudowy pod płyte indukcyjną , srebrny funkcjonalnosc w stosunku do jakosci i ceny

Płyta indukcyjna do 2000z - jestesmy mlodym malzenstwem tak ze wszystkie garnki bedziemy kupowac juz pod płyte - tak z boosterem ł