Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ufff, poranek nie był tak cięzki jak niektórzy przewidywali 8)

kochani! Zycze Wam Do Siego Roku, dużo miłości, cierpliwości i sukcesów.... także w wyborze sprzetu :D (Wam i sobie tego zycze bo deadline i zakupy juz bliziutko)

A propo

Według artykulu Sempera wyliczyłem, że powinienem kupić okap o wydajności powyżej 1000m3/h (aneks kuchenny)

Ok, tylko, ze ceny takich zaczynaja się od 4000zł :roll:

Czy może jakis kompromis?

Co powiecie na CANDY CSDH 9110 AQ

lub Franke FSW 908 TC WH XS ?

Bardzo podoba mi sie FABER MIRROR PRO ACTIVE 90 BK tylko cena... nie sadziłem, że tyle kasy trzeba rezerwować na, jak mi się wydawało, taki drobiazg jak okap. Jak Wy z tego wybrnęliscie?

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Semper dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz

Ja jednak obstawiam indukcje Mialam ceramike i ....... nigdy wiecej Plyta owszem ale nie ceramika

Zostane przy czarnej bo i mala gazowke latwiej dobiore problem w tm ze nie orientuje sie na co uwage w indukcji zwrocic Juz doczytalam be booster musi byc

Za sprzet obiecala zaplacic tesciowa wiec nie bede wwybierac najtanszych biore co ladne

lodowka i piec musza byc white bo cala scianka meblowa bedzie biala

zaraz sprawdze modele podane przez Ciebie

Hej Uważaj z tym buałym sprzętem,ostatnio widziałam gdzieś ekspozycję mebli kuchennych białych na wysoki połysk z biały sprzętem ,niestety odcienie nie były identyczne i sprzęt przy kuchni wyglądał na lekko brudny....

I

ufff, poranek nie był tak cięzki jak niektórzy przewidywali 8)

kochani! Zycze Wam Do Siego Roku, dużo miłości, cierpliwości i sukcesów.... także w wyborze sprzetu :D (Wam i sobie tego zycze bo deadline i zakupy juz bliziutko)

A propo

Według artykulu Sempera wyliczyłem, że powinienem kupić okap o wydajności powyżej 1000m3/h (aneks kuchenny)

Ok, tylko, ze ceny takich zaczynaja się od 4000zł :roll:

Czy może jakis kompromis?

Co powiecie na CANDY CSDH 9110 AQ

lub Franke FSW 908 TC WH XS ?

Bardzo podoba mi sie FABER MIRROR PRO ACTIVE 90 BK tylko cena... nie sadziłem, że tyle kasy trzeba rezerwować na, jak mi się wydawało, taki drobiazg jak okap. Jak Wy z tego wybrnęliscie?

Faber mirror to także mój obiekt pożądania...ech trochę drogi jednak jest ale znalazłam jego tanią wersję,sprzedawca zapewniał że jest ok

http://www.ceneo.pl/1952831

Pozdrawiam

I

Faber mirror to także mój obiekt pożądania...ech trochę drogi jednak jest ale znalazłam jego tanią wersję,sprzedawca zapewniał że jest ok

http://www.ceneo.pl/1952831

Pozdrawiam

I

O! O! Bardzo cenne takie sa wskazówki dla mnie :D

Dzieki Wysoki połysk

Jednak ten okap Neto Platinum NB 60 oprócz tego, że ma tylko 60cm to wydajność tez za małą ( 620 m3/h) jak na moja kuchnię :cry:

A może Amica? Co myslisz o takim kompromisie: Amica OKC 951 S ?

Prosze też o Wasza opinie na temat piekarnika. Szukałem czegos kompaktowego (nigdy nie pieczemy dwóch potraw na raz, wiec po co nagrzewac dużą kubaturę?) funkcjonalnego, bez przycisków wystajacych i do tego 2w1 (piekarnik + mikrofala), bo wogóle nie gotujemy czesto (w weekendy głównie), a w mikrofali to juz tylko podgrzewamy, choc i tego staram sie unikac, wiec miejsca w kuchni chciałem zaoszczedzić. I znalazłem cos takiego: LG MP-9297MLC. Ma to byc 3w1, bo jeszcze opiekacz, a nawet 4, bo podobno ma przystawke do gotowania na parze :lol: . Odpowiada mi wyglad i tew funkcje, natomiast mam watpliwość czy ten producent zagwarantuje sensowna jakość. Czy ktos z Was moze zaproponować sprzęcik spełniajacy powyższe wymagania i nie przekraczajacy ceny 3500zł?

Mój kolega sprzedawał swoim klientom ten okap Amica o którym piszesz.Po pół roku reklamowali go,b.głośnio działałał ale moze akurat trafił im się taki egzemplarz?Nie wiem,ja osobiście nie mam przekonania do tej firmy ale nie miałam też nic od nich u siebie w domu.

To raczej opinia klientów i przedstawicieli hurtowni sprzętu agd z którymi czasem współpracuję

Pozdrawiam

I

Prosze też o Wasza opinie na temat piekarnika. Szukałem czegos kompaktowego (nigdy nie pieczemy dwóch potraw na raz, wiec po co nagrzewac dużą kubaturę?) funkcjonalnego, bez przycisków wystajacych i do tego 2w1 (piekarnik + mikrofala), bo wogóle nie gotujemy czesto (w weekendy głównie), a w mikrofali to juz tylko podgrzewamy, choc i tego staram sie unikac, wiec miejsca w kuchni chciałem zaoszczedzić. ...

Czy ktos z Was moze zaproponować sprzęcik spełniajacy powyższe wymagania i nie przekraczajacy ceny 3500zł?

Samsung FQ159UST - już kupiliśmy i zamontowaliśmy. W święta spisywał się znakomicie (choć na razie bez pieczenia ciasta. Pokrętła chowane, małe wymiary, zintegrowana mikrofala. Już o nim Samper nieco napisał we wcześniejszych postach. Dla mnie osobiście wadą jest brak prowadnic teleskopowych (tylko drabinkowe), ale jeżeli nie używa się go non stop, to nie jest to takie uciążliwe. Programy automatyczne, banana obsługa, szybki czas pieczenia. I cena dużo poniżej postawionego wymogu - my kupiliśmy za 1811.

Witam serdecznie forumowiczów...

i proszę o pomoc :roll:

Jako że urządzamy naszą pierwszą kuchnię, stanęliśmy przed koniecznością wyboru AGD- co okazało się nie lada problemem, gdyż po przeczytaniu wielu wątków mam kompletny mętlik :-? .

To co nam się na ten czas udało wybrać:

Zmywarka: ELECTROLUX ESI67050X

Piekarnik: ELECTROLUX EOC 66700 X lub SIEMENS EOC 66700 X

Płyta gazowa: ELECTROLUX EHT 6435 K

Okap kominowy: GORENJE DVG 6545 E

Co do lodówki to ma być wolnostojąca -inox-2m , zastanawiamy się czy nie przeboleć ceny Liebherra i mieć względny spokój...zależy nam przede wszystkim na cichości lodówki , gdyż wszystkie sprzęty będą stały w małym aneksie kuchennym połączonym bezpośrednio z salonem, i przynajmniej z no frost w zamrażalniku (drewniana podłoga).

Z mojej obserwacji wynika, że Wasza pomoc jest nieoceniona, dlatego też proszę o ocenę tego co wybraliśmy i ew. inne propozycje! :oops:

Będę wdzięczna za każdą sugestię... :roll:

Prosze też o Wasza opinie na temat piekarnika. Szukałem czegos kompaktowego (nigdy nie pieczemy dwóch potraw na raz, wiec po co nagrzewac dużą kubaturę?) funkcjonalnego, bez przycisków wystajacych i do tego 2w1 (piekarnik + mikrofala), bo wogóle nie gotujemy czesto (w weekendy głównie), a w mikrofali to juz tylko podgrzewamy, choc i tego staram sie unikac, wiec miejsca w kuchni chciałem zaoszczedzić. ...

Czy ktos z Was moze zaproponować sprzęcik spełniajacy powyższe wymagania i nie przekraczajacy ceny 3500zł?

Samsung FQ159UST - już kupiliśmy i zamontowaliśmy. W święta spisywał się znakomicie (choć na razie bez pieczenia ciasta. Pokrętła chowane, małe wymiary, zintegrowana mikrofala. Już o nim Samper nieco napisał we wcześniejszych postach. Dla mnie osobiście wadą jest brak prowadnic teleskopowych (tylko drabinkowe), ale jeżeli nie używa się go non stop, to nie jest to takie uciążliwe. Programy automatyczne, banana obsługa, szybki czas pieczenia. I cena dużo poniżej postawionego wymogu - my kupiliśmy za 1811.

Dziekuje Łukasz_K!

Bardzo mi sie ten Samsung podoba! Wygląd lepszy niz LG, chociaz wolałbym żeby przycisków nie było wcale, ale chowane jakos przeboleję. Czy Samper sie wypowie na temat jakości i funkcjonalności obu tych piekarników? (a przy okazji szepnie komentarz do rozwazanych przeze mnie okapów :) - Amica OKC 951 S - i wygląd i cena super, Franke FSW 908 TC WH XS, CANDY CSDH 9110 AQ). Płyte miałem juz wybraną: Teka IR 641, ale zbyt długie surfowanie przyniosło efekt w postaci dylematu pt: Mastercook IDE64Z S Czy na tym dużym polu mozna ustawic jednoczesnie dwa mniejsze garnki? A patelnia? No i producent! Czy mozna ufać Mastercookowi?

Dziekuje Łukasz_K!

Bardzo mi sie ten Samsung podoba! Wygląd lepszy niz LG, chociaz wolałbym żeby przycisków nie było wcale, ale chowane jakos przeboleję. Czy Samper sie wypowie na temat jakości i funkcjonalności obu tych piekarników? (a przy okazji szepnie komentarz do rozwazanych przeze mnie okapów :) - Amica OKC 951 S - i wygląd i cena super, Franke FSW 908 TC WH XS, CANDY CSDH 9110 AQ). Płyte miałem juz wybraną: Teka IR 641, ale zbyt długie surfowanie przyniosło efekt w postaci dylematu pt: Mastercook IDE64Z S Czy na tym dużym polu mozna ustawic jednoczesnie dwa mniejsze garnki? A patelnia? No i producent! Czy mozna ufać Mastercookowi?

Szukaj wcześniej - Samper już sie wypowiadał o tym Samsungu, tak jak pisałem.

Również o Mastercook IDE64Z S pisał (tą własnie płytę wybraliśmy). Na dużym polu spokojnie mozesz postawic dwa garnki (pole to ma oddzielne sterowanie na dwóch częsciach). Patelnia też działa :-). Na każdym polu booster, do tego timer i memo. Działa pięknie. A jakościowo Mastercook jest naprawde niezły (przynajmniej w płytach, choc myśmy zaryzykowali również zmywarkę tej firmy i też jest ok).

Szukam opinii o lodówkach Hoover o szerokości 70-73cm.

Znalazłam modele HCN 4584, HCN 4586 oraz HVNP4584. Czy możecie coś o nich powiedzieć? Nie miałam styczności z tą marką i nie wiem czy zaryzykować.

Z tej szerokości mam jeszcze na oku: Siemens KG46NA90FF oraz Whirlpool ARC 8140/1IX.

Budżet do 3tys, szerokość 70-75cm, komora zero- niewiele wymagań :wink: Doradźcie coś proszę.

Dzięki Semper padło na Whirlpoola ( a co są desperacji) zmywarka jak pisałem, piekarnik AKZM 655 IX i mikro AMW 848 IX z linii Cube tylko jeszcze lodówka do namysłu :) wstępnie ta Whirlpool WSC 5555 A+X

coffee a widziałaś tą Whirlpool WBE 3322 NFX AQUA dozownik wody to super sprawa miałem w LG. Jeżeli ma pojemnik na wodę która sama lejesz to dla mnie finezja nie trzeba kranówki łykać tylko musi być źródlana nie mineralna.

Witam

Proszę o pomoc w doborze sprzętu

Okap Amica OKC951s ( zastanawiam się też nad 60 cm- w kuchni nie mam górnych szafek i nie wiem ktory bardziej pasowałby do pustej powierzchni)

plyta Amica PI6509L pod gniazdko 230v

piekarnik i mikrofala ma być w słupku:

1) amica EBP8452 plus drzwi maskujące bo niestety nie mają mikrofali do tego:/

2) lub electrolux EOB33100X i mikrofala ? proszę o pomoc w wyborze modelu aby dopasować do piekarnika

Proszę jeszcze o propozycje zmywarki 45cm i lodówki

Prośbę o poradę:

poszukuję lodówki do zabudowy, dobrej firmy, ale wyważonej z ceną.

Sprawa jest dość pilna, czy mógłby mi ktoś pomóc?

Chętnie aby to lodówka była NO FROST.

Zastanawiałem się nad Siemens KI38SA50, jest też TEKA TKI 325DD, może z innych lodówek, ale dobrych, pls o pomoc. Dziękuję.

Witam Forumowiczów i bardzo proszę o pomoc w kwestii wyboru agd do zabudowy.

Mam dylemat, który wybrać zestaw jesli chodzi o piekarnik i mikrofalę:

1. piekarnik TEKA HPX 750 i mikrofala TEKA MWX 22 BIS czy też

2. piekarnik SIEMENS HB63AS520 i mikrofala SIEMENS HF 25G5R2

Obydwa typy mają pyrolizę oraz prowadnice teleskopowe.

A także którą płytę indukcyjną TEKA GKST Basic Slider czy TEKA IR 641, czy też może jeszcze jakaś inna?

Lodówka Liebherr ICUS 30130

zmywarka BOSH SGV45M83EU

Będę wdzięczna za pomoc w wyborze.

@SemperSolus

czy moglbym prosic o opinie wybranego zestawu i ewentualnie rade co nalezaloby dokupic jako akcesoria do piekarnika / zmywarki, oraz (poza estetycznymi) wady i zalety sterowania palnikami z piekarnika, chcialbym miec sprzet boscha

1. mieszkam sam

2. jestem leniwy

3. lubie eksperymentu kulinarne (nie etap zupki chinskiej na zimno:) )

4. kuchnie mam niezbyt duza (6m^2 meble w ukladzie L)

5. mam gaz ziemny w mieszkaniu i chcialbym blat 'gazowy'

6. chcialbym sprzet oszczedny dla kieszeni (ekonomiczny) oraz dla ucha (cichy)

HEV43T350E

NHG206XEU

SRI45T35EU

http://www.bosch-home.pl/produkty/piekarniki-i-kuchenki-mikrofalowe/piekarniki/piekarniki-ze-sterowaniem-do-p%C5%82yty/HEV43T350E.html

http://www.bosch-home.pl/produkty/p%C5%82yty-grzewcze/gazowe/sterowane-z-piekarnika/NHG206XEU.html

http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/45-cm/45-cm-z-panelem/SRI45T35EU.html

z gory dziekuje za odpowiedz