Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moim zdaniem przy wyborze sprzętu kuchennego warto zwrócić się do gotujących (dużo)

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4093 - "Zmywarka - na co zwracać uwagę przy zakupie?"

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=22697 "Piekarnik - jaki wybrac" [i juz wiem ze pyroliza nie szalenie ważna funkcja; prowadnice teleskopowe też - widzialam to tez w sklepie]

dodam tylko, ze nie sa to watki, ktore wyciągnełam z googla, hobbystycznie gotuję i znam to forum kulinarne

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co powiecie na temat piekarników Siemens? nr. Siemens HB 63 AS520.

Z tego co widziałam to na forum bardzo polecane są Electrolux i Whirpool

Potrzebuję do zabudowy, piekę trochę ciast, chleb, mięso, pizzę. Ogólnie myślę, że piekarnik będzie trochę eksploatowany. Przy dzieciach przydałby się zabezpieczenia przed włączeniem i zimny front. Fajny design mile widziany :lol: Bardzo proszę "wgryzionych" w temat o poradę 8)

Aha jeszcze pytanie o płytę indukcyjną: Nie mam w domu tzw. siły, będę podłączała pod normalne 230v. Czy każda płyta będzie się do tego nadawała, czy może tylko konkretne modele?

Czekam z niecierpliwością na porady

Angel,przyjrzałam mu się tu na przykład: http://www.ceneo.pl/2293664s

pyrolizę ma, prowadnice teleskopowe ma

pizzę upieczesz- bo zakres temperatury do 300 stopni

dopytaj tylko w sklepie czy grzanie gorącym powietrzem 3D to ulepszony termoobieg? najwięcej wypieków podaje temperatury w temp z termoobiegiem, stosowanie innej funkcji zamiast może być kłopotliwe (sama jestem ciekawa - może to nowa technologia

)

faktycznie

dla zainteresowanych rożen jest w modelu Amica http://www.ceneo.pl/269896s - bardzo szerokie zastosowanie

hmm, chyba wezmę Electroluxa - bo dla mnie piekarnik to nr 1 w kuchni, a na miele mnie nie stać

ma takie bajery jak: Podtrzymanie ciepła (na rozgrzanie talerzy, ale także utrzymanie w cieple potraw)

Szybkie nagrzewanie (zapiekanki, tosty)

Rozmrażanie (czasem się przydaje,gdy zapomnieliśmy wyjąć mięso z zamrazalnika przed wyjściem do pracy)

Antifingerprint (zapobiega śladom palców)

Termosonda

JESLI KTOS ZNAJDZIE/ZNALAZL LEPSZY MODEL NIZ POWYZSZY I MOGLBY COS PODPOWIEDZIEC, BEDE WDZIECZNA

SemperSolus oraz inni znawcy AGD co byscie mi doradzili, bo nie bardzo sie orientuje w tym sprzencie;

moj dom to Barwny z Muratora: http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=374&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&nazwa=barwny&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=0&y=0&nr=0

kuchnie ma 11m2 i otwarta na salon, a salon 28m2

sprzet w klorze inox, moze byc bosh/siemens lub aeg-elektrolux lub inna dobra marka;

meble beda w tym stylu: http://www.old.brw.com.pl/pl_index_direct.php?d_arg0=down&d_arg1=kuchnie&d_arg2=royal

potrzebuje:

- lodowki klasycznej, no i zeby nie byla zbyt glosna bo kuchnia otwarta na salon, lodowka dwu drzwiowa tzn. chloodziarka u gory a zamrazalnik na dole, moze byc duza jakas, niezabudowana;

- piekarnika elektryczny do ciasta i miesa i zeby front byl jakis dobry bo dzieci i aby sie nie poparzyly;

- plyty palnikowej na gaz propan-butan, najlepiej moze pieciopalnikowa, aby nie byla za mala; i aby dalo ja sie wstawic w zabudowe narozna; i zeby nie byla polaczona z piekarnikiem;

- ze zmywarki rezygnuje;

- do lazienki potrzebuje pralko-suszarke, chodzilem po sklepach i tu widzialem ze wybor jest maly;

- okap narozny podlaczony do komina wentylacyjnego, tu tez zauwazylem ze wybor maly o ceny wysokie bo ok. 2500zl;

a wiec co dobrego, a zarazem aby cena byla warta tego towau byscie mi polecili

Nina81, to ten jest ukosny?

Ale porownalam wydajnosc z Ciarko :(

Ciarko chyba lepszy.

w sklepie z okapami mi mówili, że okap ukośny (jak pokazany przez Ciebie, choć niekoniecznie tej firmy) jest wydajniejszy niż zwykły kominowy - kosztował coś koło 1600 zł

jeśli ciarko ma większą wydajność, weź ten

jeszcze zerknij na poziom głośności

Witam,

My prawdopodobnie zdecydujemy się :

- lodówkę Libherr ICUS 3013

- zmywarka Simens SN64M001EU

- piekarnik Amica Scandium EBS 8862

- płyta gazowa Amica PGXZ6211

- okap Amica OKC621T

- pralka Amica PTC5510B412

SemperSolus, niestety nie widziałam „na żywo” piekarnika i nie wiem czy kolorystycznie będzie pasował do płyty gazowej (stal nierdzewna) i okapu (inox). Na forum odradzałeś większą płytę gazową tej firmy, a co powiesz o tej wybranej przeze mnie. Nie koniecznie zależy mi na tym, aby płyta była tej samej firmy co piekarnik, więc jeśli masz zastrzeżenia to proszę o jakiś inny model tylko ruszt ma być żeliwny. Coś dużo tej Amici w moim zestawie :wink:

Pozdrawiam

Aśka

SemperSolus - bede wdzieczna za Twoja porade ktora zmywarka jest lepsza?

SMV69M20EU czy SMV59T00EU. Nie wiem ktora wybrac koszt jest prawie identyczny takze chcialabym miec najlepsza:) Chyba ze polecisz mi zupelnie inna ktora powinnam rowniez rozwazyc.

przylacze sie do pytanka

W sumie nie będzie większej różnicy. Ale skłaniał bym się ku tej pierwszej. Jest jednak oszczędniejsza i ma więcej funkcji dodatkowych które bardzie podnoszą funkcjonalność niż dwa programy automatyczne w modelu smv59t00. Pozdr.

SemperSolus - bede wdzieczna za Twoja porade ktora zmywarka jest lepsza?

SMV69M20EU czy SMV59T00EU. Nie wiem ktora wybrac koszt jest prawie identyczny takze chcialabym miec najlepsza:) Chyba ze polecisz mi zupelnie inna ktora powinnam rowniez rozwazyc.

przylacze sie do pytanka

W sumie nie będzie większej różnicy. Ale skłaniał bym się ku tej pierwszej. Jest jednak oszczędniejsza i ma więcej funkcji dodatkowych które bardzie podnoszą funkcjonalność niż dwa programy automatyczne w modelu smv59t00. Pozdr.

dzieki za odp.