Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Muszę szybko kupić pralkę do mieszkania z którego wyprowadzam się za pół roku. Co rozsądnego szukać przy takich założeniach:

1. do 1000 zł (może być z lekką górką)

2. głębokość 54 (ew. 56)

3. oczywiście jak najlepsza jakość i funkcje

4. miałem indesit i raczej nie chcę tej firmy.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie jest to rozwiązanie idealne ale uważam że zrobiłaś kawał dobrej roboty odszukując ten model:) Tylko filtry pewnie drogie:( ale na to da się coś poradzić.:)

popey - miałam nadzieję,że się wypowiesz i doradzisz. DZIĘKUJE!

a filtry kosztują 65 zł - sprawdziłam po Twojej wypowiedzi.

Jeśli wymienia się raz na pół roku, to jakoś przeżyję (mam tylko nadzieję, że nie wchodzą 2 sztuki naraz, ale nigdzie nie ma tej informacji)

Kto uzytkuje LIEBHERR SBSes 7155.Podoba mi sie,bo to wszystko co powinna,ale nie moge znalesc opinni jak sie uzytkuje,prosze o porade

Podnosze temat,projekt kuchni sie w sumie zakonczyl z w/w lodowka w tle.mam nadzieje,ze to nie wtopa finansowa.

Pomoze ktos?

Przy tej firmie i cenie to tak jak pytać czy Mercedes S to wygoda i komfort :evil:

Kto uzytkuje LIEBHERR SBSes 7155.Podoba mi sie,bo to wszystko co powinna,ale nie moge znalesc opinni jak sie uzytkuje,prosze o porade

Podnosze temat,projekt kuchni sie w sumie zakonczyl z w/w lodowka w tle.mam nadzieje,ze to nie wtopa finansowa.

Pomoze ktos?

zauwazylam, ze co do drogich modeli sprzetu rzadko mozna znaleźć opinię; może poszukaj na forach zagranicznych?

Pomoze ktos?

Jak nas stać na taki sprzęt bez rujnowania budżetu to jasne że nie. Jeżeli wydajemy ostatnie grosze to tak :)

Muszę szybko kupić pralkę do mieszkania z którego wyprowadzam się za pół roku. Co rozsądnego szukać przy takich założeniach:

2. głębokość 54 (ew. 56)

Kup coś z samsunga. np wf7522suv, jakiś electrolux. W sumie wybór ogromny. Napisz co się podoba to będzie łatwiej.

O wielkie Ci dzieki :roll: za tak szybkie odpowiedzi spróbuje meża przekonac do piekarnika ale moze byc trudno :-? (bo ma za malo bajerów wiec prosze :oops: o jakis dobry czytaj duza ilosc bajerów i nie kosmicznie drogi piekarnik :oops: maksymalnie bym chciala dac 2 tys )
Model który podałem jest lepszy:) ma pirolizę, prowadnice teleskopowe, chłodniejszy front, i elektroniczny termostat. Może to męża przekona.

jeśli ktoś chce wydać nie więcej niż 1700 zł na piekarnik, moim zdaniem ciekawa opcja jest tu: http://www.ceneo.pl/2306806s AEG Electrolux

a tu porównanie dwóch bardzo dobrych piekarników: http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=351&productId=1380157&productId=2306806

chociaż i tak chyba miłość do tego droższego zwycięży :)

hmm, mam mętlik w głowie, bo wciąż nie wiem jaką zmywarkę wybrać (45 cm, do zabudowy); myślałam, ewentualnie o:

1. Electrolux ESL 47020 (popey mówił, że ok) - 1600 zł

http://www.ceneo.pl/2312310 - electrolux

2. Ariston LST 329 AX (dobre opinie Samper) - 1116 zł

link tu: http://www.ceneo.pl/2309370s - ariston

ewentualnie jeszcze biorę pod uwagę

3. Bosch SRV53M03EU - 1253 zł

tu link: http://www.ceneo.pl/377151

4. Electrolux ESL 46010 - 1269 zł (na ogól b. dobre opinie na ceneo)

tu link: http://www.ceneo.pl/515419

Informacje dodatkowe: kuchnia jest całkowicie połączona z "salonem" - z tym, że całość powierzchni to jakieś 25 m.kw. więc wszystko słychać; dla mnie liczą się więc: cisza i dobre domywanie; zużycie wody i prądu już mniej (różnice są porównywalne, a 1-2 litr w tą czy w tamtą nie ma żadnego znaczenia). Oczywiście cena też się liczy, ale nie chcę pozornie zaoszczędzić (i mieć zawodny sprzęt - czy to przy okazji jakości pracy czy częstotliwości psucia się)

kolejne pytanie - może ktoś wie. Czytałam powyżej (albo na ceneo, już nie wiem), że spłukiwana woda po zakończonym myciu naczyń jak jest podłączona do rury od zlewu wydaje głośny dźwięk. Faktycznie przypominam sobie takie nagłe zabulgotanie w rurach u znajomych. Czy można jakoś tego uniknąć i podłączyć to inaczej? jestem jeszcze przed remontem (zaczynam pojutrze) i przeróbki hydrauliczne wchodzą w grę

Dokonałam lektury artykułu: jaką wybrać zmywarkę, (wyżej polecanego) http://www.twojsprzedawca.boo.pl/e107_plugins/content/content.php?content.44 i wiem, że zależy mi na tym, by zmywarka mogła umyć moją porcelanę (ze szlaczkiem, prawie nową) i kieliszki (nie chcę nic zmywać ręcznie) i mieć opóźniony start

prawie każda ma szybki program, więc ok

czy jeśli zmywarka nie ma specjalnego programu "szkło" to znaczy, że je zniszczy?

2. głębokość 54 (ew. 56)

Kup coś z samsunga. np wf7522suv, jakiś electrolux. W sumie wybór ogromny. Napisz co się podoba to będzie łatwiej.

Dzięki, szybka decyzja wczoraj: był Whiorlpool bez vatu. Cena jak w internecie ale do wzięcia od ręki.

Nina81. Pamiętaj o jednym- w zmywarce myjemy tylko naczynia do tego przeznaczone. Sądzę że ariston z gwarancją na pięć lat to będzie dobry wybór. To świeża seria zmywarek z nowych fabryk.

dziękuję. Skoro polecasz, to wezmę, tym bardziej, że jest tania. Zobacz jaki masz wpływ mnie :))))

czy 5 lat gwarancji należy sobie dokupić? w Euro, na stronie, widziałam, że gwarancja trwa 24 miesiące

popey, a może mi polecić jakąś w miarę przyzwoitą, cichą lodówkę do zabudowy?

nie chcę na nią przeznaczać dużo pieniędzy. Wysoką, z zamrażalnikiem na dole.

P.S. Wiem, że porcelanę powinno się myć ręcznie, bo schodzą szlaczki :(

Witam

Potrzebuje pomocy przy zakupie lodówki.

1.do 2000zł (cena internetowa)

2.od 185cm wys.

3.klasa A najlepiej A+

4.system No frost

5.kolor biały

6.żeby była cicha oczywiście jak za tą cenę (mam pokój z aneksem)

Co myslicie o:

BOSCH KGN 36Y22

LG GR-B399PVQA

Proszę o opinie dwóch powyższych modeli oraz inne propozycje.

Ja poszukuję zmywarki 60 , którą można podłączyć do ciepłej wody i która ma funkcję 1/2 wsadu lub dobór wody automatyczny.

A Co to jest funkcja Fuzzy logic?

Popey111 pomożesz?

Co prawda nie nazywam sie Popey111, ale mam pralke Candy, w ktorej wykorzystano technike, o ktora pytasz dlatego pozwalam sobie odpowiedziec. Znalazlam w sieci przystepna odpowiedz:

'Fuzzy Logic to system elektronicznego sterowania, w który wyposażone są wszystkie pralki Candy. System kontroluje parametry prania takie, jak poziom wody, temperatura, obroty i obciążenie silnika oraz pobór wody. Dzięki tej autokontroli pralka dostosowuje zużycie prądu czy wody do załadunku. Pralki Candy z innowacyjnym systemem Fuzzy Logic rozpoznają załadunek z dokładnością do 0,5 kg. Dla porównania, standardowe pralki z automatyką wagową, rozpoznają załadunek z dokładnością 2-3 kg.

Fuzzy Logic w zależności od rodzaju urządzenia steruje różnymi procesami. W zmywarkach Fuzzy Logic zarządza automatyką procesu zmywania. W chłodziarkach Fuzzy Logic steruje automatycznie temperaturą wnętrza.'