Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja mam pytanie o płytę indukcyjną. Czy ma ktoś może płyty firmy TEKA?

Podoba mi się GKST 90-35 i4 Profi

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001797&categoria=CA-0000003&idioma=pl&backto=P%C5%82yty%20kuchenne&nameProd=GKST%2090-35%20i4%20Profi&nameCat=P%C5%82yty%20kuchenne

ogólnie chciałabym płytę gdzie wszystkie palniki są obok siebie w rzędzie, a nie dwa na górze dwa na dole. Miele taka ma ale ponad 7000zł za płytę to dla mnie za dużo :(

Może ktoś ma inną płytę z TEKA , prosiłabym o opinie jak wam się sprawuje.

Hm...AEG 98030 KF SN

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ta sama wielkość, podobna kwota a mniej o jedno pole. :roll:

choć może niektórym bardziej odpowiadać gotowanie w trzech wielkich garach niż w czterech mniejszych

No tak ale na tej płycie możesz np postawić trzy mniejsze garnki na dwóch polach. Poza tym na tej płycie ugotujesz w trzech dużych garach i w trzech średnich:) a na tece tylko jeden duży, jeden średni i dwa małe, lub dwa średnie i dwa małe itd.

stąd też napisałam że komuś może odpowiadać gotowanie na trzech wielkich. ja takowych nawet nie mam :lol:

co do gotowania na dwóch polach w trzech garnkach to jakoś mi nie starcza wyobraźni. :roll:

a czemu na tece nie można w dwóch dużych i dwóch małych?

Nie powinno się używać naczyń o średnicy dna większej niż średnica pola :(

no dobra ale te dwa duże pola mają identyczną wielkość więc stad moje pytanie dlaczego na jednym można duży garnek a na drugim nie :roll:

od razu mówię że nie podpytuje złośliwie tylko po prostu wolę wiedzieć z góry co mnie czeka :)

Proszę o radę w kwestii zmywarki i lodówki.

LODÓWKA wolnostojąca : szerokość do 55cm (najlepiej żeby nie było wystajacego uchwytu bo do ściany mam 59cm, a chciałabym móc wyjąć pólki do umycia etc.), wysokość 160-170cm, preferowany zamrażalnik górny (ewentualnie dolny, ale z dwoma komorami, trzy to za dużo). Klasa A lub A+, kolor srebrny lub inox, chciałabym by była to dobrej jakości, estetyczna lodówka. Cena do 2tyś.

ZMYWARKA do zabudowy, w pełni zintegrowana : szerokość 45cm, fajnie gdyby miała 1/2 wsadu bo nie sądzę bym włączała ją częściej niż 1 dziennie. Podoba mi się Siemens SF 64T351 EU, ale jest trochę drogi...Nie ukrywam, że skłaniam się ku Siemensowi w kwestii zmywarki.

LODÓWKA wolnostojąca : szerokość do 55cm (najlepiej żeby nie było wystajacego uchwytu bo do ściany mam 59cm, a chciałabym móc wyjąć pólki do umycia etc.), wysokość 160-170cm, preferowany zamrażalnik górny (ewentualnie dolny, ale z dwoma komorami, trzy to za dużo). Klasa A lub A+, kolor srebrny lub inox, chciałabym by była to dobrej jakości, estetyczna lodówka. Cena do 2tyś.

ZMYWARKA do zabudowy, w pełni zintegrowana : szerokość 45cm, fajnie gdyby miała 1/2 wsadu bo nie sądzę bym włączała ją częściej niż 1 dziennie. Podoba mi się Siemens SF 64T351 EU, ale jest trochę drogi...Nie ukrywam, że skłaniam się ku Siemensowi w kwestii zmywarki.

Lodówki

Liebherr CUPesf 27210

Sharp SJ-340NSL

Co do zmywarki to dobry wybór, jeżeli jednak tańsza to elecrolux esl46010, bosch i siemens w niższych modelach to jak dla mnie mało opłacalny zakup.

Lodówki

Liebherr CUPesf 27210

Sharp SJ-340NSL

Co do zmywarki to dobry wybór, jeżeli jednak tańsza to elecrolux esl46010, bosch i siemens w niższych modelach to jak dla mnie mało opłacalny zakup.

Dzięki. Czy Twoim zdaniem warto dopłacić do Siemens SF64T354EU? Co się bardziej opłaca, 1/2 wsadu czy VarioSpeed?

Obejrzyj sobie jeszcze serie sf65.... mają dodatkowo program intensywny:) jeżeli już chcesz dopłacać:)

:) To będzie moja pierwsza zmywarka i powiem szczerze, że fajnie by było aby była prosta w obsłudze i miała wszystko to, co mieć powinna, a przy tym była jak najmniej awaryjna. Seria SF65... jest chyba poza moim budżetem, najchetniej zeszłabym troszkę z ceny, tylko czy w perspektywie długookresowego użytkowania sprzetu warto?

Jeszcze odnośnie tych lodówek, co myślisz o Liebherr CUPesf 2721 Comfort? W których sieciówkach można je zobaczyć? Chciałabym je obejrzeć przed zakupem.

Obejrzyj sobie jeszcze serie sf65.... mają dodatkowo program intensywny:) jeżeli już chcesz dopłacać:)

:) To będzie moja pierwsza zmywarka i powiem szczerze, że fajnie by było aby była prosta w obsłudze i miała wszystko to, co mieć powinna, a przy tym była jak najmniej awaryjna. Seria SF65... jest chyba poza moim budżetem, najchetniej zeszłabym troszkę z ceny, tylko czy w perspektywie długookresowego użytkowania sprzetu warto?

Jeszcze odnośnie tych lodówek, co myślisz o Liebherr CUPesf 2721 Comfort? W których sieciówkach można je zobaczyć? Chciałabym je obejrzeć przed zakupem.

Patrzyłem w sklepie oleole więc w rtveuroagd powinnaś znaleźć

Już, już miałam wybrany piekarnik Gorenje(BO870RAB), kiedy zobaczyłam Tekę COMBO HX 4515 no i jest dylemat, bo ta dodatkowa szuflada na grzanki, pizzę i inne - wygląda ciekawie i funkcjonalnie.

Czy ktoś z Was użytkuje ten piekarnik Teki? Dobre to? 8)

Pozdrawiam

sprawdziłam piekarnik na ceneo, rzeczywiście wygląda dobrze, fajny bajer z dwoma szufladami :)))

"kamienny blat do pieczenia pizzy w komplecie" - tym się nie sugeruj, bo można taki dokupić osobno albo kupić u kamieniarza na wymiar

szkoda, że piekarnik nie ma pyrolizy

powiem Ci tak - czasem przygotowuję kilka potraw jednocześnie i korzystam ze zwykłego piekarnika, osobna szuflada przydałaby się tylko czasami (kiedy w piekarniku jest i ciasto i dania obiadowe - z ręką na sercu jednak przydaloby sie to tylko w okresie światecznym i urodzinowym czyli dosłownie kilka razy w roku - odpowiedz sobie na pytanie czy Tobie się przyda)

dopytaj się jaki jest zakres temperatur w piekarniku, do pizzy przydałby się zakres do 300 stopni C

Ponawiam prośbę!

Potrzebuję płyty indukcyjnej, na której dałoby się używać (przynajmniej na jednym polu) patelnii 28 cm lub garnka 26 cm.

Dodam, że płyta nie szersza niż 60 cm. Biore pod uwagę Mastercook ID 63 s (szkoda, że tylko 3 pola)

Mastercook IDE 64 ZS tylko nadal nie wiem, czy na tej strefie Evolis 40x23 cm

można użytkować naczynia o śr. 28 cm - a może po prostu zakupić patelnię zbliżoną rozmiarem właśnie do tego pola??!!???? Co Wy na to? No i myślę jeszcze nad Teką IR 641 bo trochę ją wychwalano na tym forum ale pola standardowe a ja mam 3 głodomorów w domu i chyba przynajmniej 1 pole na duży gar czy patelnię bardzo się przyda

Znalazłam jeszcze Gorenje IT603ASC - też 3 pola

Indukcja będzie podłączona pod 230 V Okap prawdopodobnie Gorenje DVG 6545GES

Może Wy mi Jeszcze coś podsuniecie???? Czy moje powyższe typy są godne uwagi?? Plizzzzzz Help!!!