Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem na etapie wyboru sprzetu. Jednak wybor jest tak olbrzymi, ze ciezko mi sie zdecydowac.

Na ta chwile wybralem cos takiego:

Indukcja http://www.electro.pl/produkt-SAMSUNG_Plyta_ceramiczna_CTN364E004_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-125307,98.html

Piekarnik http://www.electro.pl/produkt-HOTPOINT_ARISTON_Piekarnik_FZ_1032_C_1_IX_2FHA_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-71513,93.html

zmywarka http://www.electro.pl/produkt-SIEMENS_Zmywarka_SE_64M369EU_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-140016,120.html

lodowka http://www.electro.pl/produkt-lodowkaWHIRLPOOL_Lodowka_ART_766_2FNFV_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-111904,112.html

okap http://www.electro.pl/produkt-AMICA_Okap_OKC67_I_2B_kalendarz_magnetyczny_GRATIS-44178,175.html

Jesli ktos ma jakies doswiadczenie z tym sprzetem lub jakies spostrzezenia i rady to bede wdzieczny. I jakie prowadnice lepsze do piekarnika: drabinkowe czy teleskopowe(chodzi o opinie z praktyki)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Indukcja- pomyśl o czymś z większą mocą maksymalną np beko hii64400 lub electrolux ehd60020, lub tańszego np whirlpool acm703

Piekarnik fajny ale zwróć uwagę na fakt że nie ma grzania statycznego a jedynie sam termoobieg

zmywarka cóż kup lepiej sb66m000 lub electroluxa esl66010

lodowka ok

okap jak dla mnie w porządku:)

Płyty indukcyjne:

Mastercook IDE 64 zs

Mastercook ID 63 s

Electrolux EHD60125P - ujrzałam go dzisiaj w sklepie "nie dla idiotów" i mocno mnie zainteresował (to poszerzane pole mi bardzo odpowiada)

Bardzo proszę o pomoc w wyselekcjonawaniu 1 opcji. Już nie mam siły - POMÓŻCIE!!!

ja mam dokładnie taki sam dylemat, duży garnek, duża patelnia.

Standardowe pole 21 cm powinno wystarczyć dla naczyń 23cm, także trzeba kierować się bardziej mocą, min 3kW na największym polu.

Większe naczynia 23cm-...cm to raczej już większe pole.

Jestem w 99% procentach zdecydowana na piekarnik Samsung BT63TDBFGB

Czy to rozsądny wybór? Na ceneo ma dobre opinie i ma separator komór, no i obracany rożen o który mi chodziło, prowadnice teleskopowe z pięcioma poziomami pieczenia - to dla mnie szok :o :o tylko nie bardzo mogę się doczytać jaka jest max. temperatura?!?! Co Wy na to?

Czy to rozsądny wybór? Na ceneo ma dobre opinie i ma separator komór, no i obracany rożen o który mi chodziło, prowadnice teleskopowe z pięcioma poziomami pieczenia - to dla mnie szok :o :o tylko nie bardzo mogę się doczytać jaka jest max. temperatura?!?! Co Wy na to?

ja biorę BT62TDBCT

te piekarniki maja niesamowita funkcjonalnosc

za ta cene

Fajny piekarnik- szkoda że go nie było w ofercie jak kupowałem swój bo pewnie bym sie zdecydował po pomacaniu i porównaniu z konkurencją.

Pytanie tylko czy ma 5 zestawów szyn czy tylko mozliwości ich powieszenia na 5 poziomach?

Różnica pomiędzy Samsungiem BT62TDBCT a BT63TDBFGB W funkcjach niewielka natomiast dość znaczna w wyglądzie. Mnie bardziej przypadł do gustu czarny szklany front chociaż ani jednego ani drugiego modelu nie widziałam w"realu".

Czarny BT63 ma sterowanie sensorowe (tak się przynajmniej doczytałam w necie) a BT62 ma płaskie przyciski.

No i może mam trochę dziwne obiekcje bo cena przystępna a modele jak na mój gust "wypasione" na maxa. I już się zastanawiam czy aby Samsung to dobra marka?? Dzisiaj rozmawiałam z człowiekiem handlującym AGD i powiedział, że TEKA, SAMSUNG I GORENJE to dla niego nr.1, BOSCH I SIEMENS są w porządku ale trzeba często dopłacić za markę no i jeszcze AEG by zaryzykował a reszta producentów gdzieś tam dalej w klasyfikacji. I trochę mnie zmartwił bo jako indukcję obstawiałam Mastercook albo Electrolux i uż teraz sama nie wiem :-?

Witam Wszystkich!!!

Pierwszy raz piszę na tym forum, chociaż ten temat śledzę bardzo czujnie.

No i niestety z powodu nawału wiadomości nie wiem na co mam się zdecydować. :-?

Chodzi mi o wybór lodówki i pralki.

I w tym miejscu bardzo prosze o pomoc.

Moimi fawotytami są:

LODÓWKA

BOSCH KGN 36Y40

BOSCH KGN 36A63

BOSCH KGN 33Y40

tylko słyszałam, Że Bosch jest dość głośny

LUB

LIEBHERR CNesf 30330 lub model podobny

LUB

LG GR-B469BTJA

no i mam problem... poza tym nie chciałabym aby lodówka była zbyt głośna.

Co do pralki to albo:

BOSCH WLX24462 PL

albo

ELECTROLUX EWS10470S

Pralka nie może mieć głębokości więcej niż 45 cm, bo tylko taka się zmieści.

Poza tym fajnie gdyby była srebrna, będzie bardziej pasowac do otoczenia :)

Jedank Bosch ma zdecydowanie lepsze funkcje.

Proszę o opinie która z nich jest najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam

Ola

Jeśli wolno wyrazić swoją opinię... mi bardzie podoba się ten w inox-ie. Ten czarny wygląda jak kiepski telewizor 8)

ale to to tylko tak wizualnie :D

Muszę obydwa zobaczyć na żywca bo może i masz rację KamillaDeMOn ale ogólnie jeżeli chodzi o markę i funkcje to jak się na niego zapatrujecie?

Hmm.. znalazłam, że ma zakres temperatury do 300 st. więc to też mi bardzo odpowiada, same zalety jak dla mnie :roll: Czy ktoś sprowadzi mnie na ziemię??

Ja zaraz oszaleję!

A na razie skupiam się na zmywarce!

Mętlik w głowie mam!

Wstępnie myślę o Bosch SMV40M00EU

I myslę czy wykorzystuje sie takie minimum czy jednak przydatne mocno są dodatkowe bajery... Bo minimum w 1500zł się zamknie, a z odrobiną bajerów już minimum 2tys trzeba mieć...

Ja zaraz oszaleję!

A na razie skupiam się na zmywarce!

Mętlik w głowie mam!

Wstępnie myślę o Bosch SMV40M00EU

I myslę czy wykorzystuje sie takie minimum czy jednak przydatne mocno są dodatkowe bajery... Bo minimum w 1500zł się zamknie, a z odrobiną bajerów już minimum 2tys trzeba mieć...

Ja mam chyba podobny mętlik ale coś zaczyna mi się już układać.

Myśłę, że przy zmywarce ważne są kosze. Funkcje też oczywiście i trzeba sobie odpowiedzieć na kilka pytań z nimi związanych. Widzę, że wybrałeś zmywarkę z możliwością 1/2 załadunku. Ja na początku też takiej szukałam ale przemyślałam, że przy 4 osobowej rodzinie to raczej zbędne. Moja siostra ma 2 osobową rodzinę i też nie używa tej funkcji bo woli przez 2 dni zbierać naczynka i wtedy nastawić pełną zmywarę (chociaż mówi, że rzadko ma tak mało zmywania żeby 2 dni zbierać :wink: )

Ostatnio porównywałam w sklepie 2 modele zmywarek, które mnie interesowały: Bosch i Electrolux i powiem szczerze, że Electrolux w moich oczach wypadł lepiej mimo, że wszyscy chwalą pod niebiosa właśnie Boscha to dla mnie tandetniej wyglądający i droższy. Patrzyłam na modele w granicach 1600 zł może dlatego ale nie wiem czy warto wydać 500 zł. więcej i mieć lepiej wypasionego Boscha - dla mnie nie warto.

Indukcja - ale z tego co widze to wybrany przeze mnie samsung ma chyba najwieksza moc maksymalna. Ten model Beko podany przez Ciebie tez wyglada ciekawie.

Piekarnik - jaki bys polecil?

Zmywarka- co to za model sb66m000?

SN66m000- sorki mój błąd.

A płyta CTN364E004 ma tylko 5,8 kw max- czyli 2,9 na parę pól :) a beko czy electrolux mają po 7,2kw czyli 3,6 na parę:)

Co do piekarnika to napisz coś :) o swoich wymaganiach.