Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy ktoś może popełnił zakup lodówki AEG Electrolux Santo N 81840-5l?? A lbo może ma jakąś wiedzę na jej temat.

Dzisiaj sprzedawca za sklepu internetowe mnie namawia na nią (2140 zł) ma No frost i z tego co widzę nawet sporo innych funkcji. Co prawda szukałam czegoś tańszego ok. 1500 zł ale wtedy nie ma NO FROST no i AEG to chyba niezła marka. POmóżcie dobrzy forumowicze :roll:

A czy ktoś może popełnił zakup lodówki AEG Electrolux Santo N 81840-5l?? A lbo może ma jakąś wiedzę na jej temat.

Dzisiaj sprzedawca za sklepu internetowe mnie namawia na nią (2140 zł) ma No frost i z tego co widzę nawet sporo innych funkcji. Co prawda szukałam czegoś tańszego ok. 1500 zł ale wtedy nie ma NO FROST no i AEG to chyba niezła marka. POmóżcie dobrzy forumowicze :roll:

Przejrzyj ofertę beko, nie jest to ta sama klasa co aeg ale lodówkę z nofrostem do zab. możesz kupić w dobrej cenie(CBI 7771), zajrzyj jeszcze do whirlpoola- za jakieś 1900 możesz mieć porównywalny model z aeg, lub gorenje nrki45288-bije aeg funkcjonalnoścą.

Czy bardzo odczuję w lodówce brak funkci NO FROST?
Na pewno z nofrostem wygodniej i oszczędniej, rozmraża się sama regularnie przez co zużycie prądu jest na stałym poziomie, a w normalnym zamrażalniku pół cm szronu to zużycie prądu wyższe o około 30%. Jak komuś nie przeszkadza rozmrażanie raz na trzy miesiące to różnicy wielkiej nie ma.

Po długim szukaniu i czytaniu niniejszego wątku wybrałem takie typy sprzętu AGD:

1/ zmywarka Siemens SN 64M001EU lub Elektrolux EESL 67010 lub 66010

2/ Lodówka LG GR-B 399PLQA lub ELEKTROLUX ERB 40033X lub Samsung RL 41HCUS (nie wiem czy ta ostatnia ma zdolnośc utrzymywania temp. w przypadku braku prądu). - tutaj zupełnie nie wiem jaką wybrać

3/ Piekarnik BEKO OIM 25500X (z pyrolizą) lub AEG-Elektrolux Competence

B 5941-5 M (z pyrolizą) lub Siemens HB 43AT540E- nie wiem który lepszy, a czy BEKO to dobra firma??

Czym się rózni czyszczenie piekarnika z pyrolizą a funkcją ecoClean

Proszę o opinie

Witam.

Mam przyjaciela, który serwisuje AGD już lata całe. Poleca hotpointa nie dla tego że się nie psuje (bo tylko za przeproszeniem gówno się nie psuje) ale dlatego ze primo: mozna wydłużyć gwarancje u producenta do 5 lat (u producenta a nie w sklepie w ramach ubezpieczenia z którym są potem problemy przy uznawaniu szkody), czego raczej niema u innych producentów (choć mogę się mylić); secundo: jak już coś się zwali to koszty naprawy są relatywnie niskie; tertium: jest to prosty sprzęt bez bajerów, które to właśnie najczęściej sie psują. Tyle z praktyki.

pozdrawiam Q

1/ zmywarka Siemens SN 64M001EU lub Elektrolux EESL 67010 lub 66010-tu już sam sobie zadaj pytanie która do Ciebie bardziej przemawia:)

2/ Lodówka LG GR-B 399PLQA lub ELEKTROLUX ERB 40033X lub Samsung RL 41HCUS- jeżeli LG to np GR-B469BTQA grb3..... to już słabsze modele. A utrzymanie temperatury :) każda wytrzyma kilka-kilkanaście godzin ez prądu:) Weź samsunga albo lg, lub najprostszą czyli elecroluxa.

3/ Piekarnik BEKO OIM 25500X (z pyrolizą) lub AEG-Elektrolux Competence

B 5941-5 M (z pyrolizą) lub Siemens HB 43AT540E- nie wiem który lepszy, a czy BEKO to dobra firma?? Siemens to juz dużo słabszy model. Aeg lepszy jednak od beko ale droższy i beko ma pięc lat gwarancjii.

Czym się rózni czyszczenie piekarnika z pyrolizą a funkcją ecoClean :) ecoclean to emalia katalityczna:) dr google na pewno pomoże :) Ale pyroliza to jedyny pewny system czyszczenia, inne to tylko funkcje ułatwiające czyszczenie :)

Proszę o opinie

Qciniak dzięki za informacje podnoszące na duchu.

Te 5 lat gwarancji na coś wskazuje, bo gdyby wiedzieli, że po 3-4 sprzęt będzie się psuł nie dawaliby tyle, bo to narażałoby ich na koszty (chyba, że statystycznie mało kto bierze przedłużoną i taka forma reklamy im się opłaca).

Zmywarkę ostatecznie kupiłem Bosch ze względu na ciekawe funkcje - niestety INOX, bo żadna inna 45 w rozsądnej cenie nie miała czarnego lub grafitowego panela od frontu.

Cieszę się, że wybrałem 45, bo dla 2 osób spokojnie wystarcza - mycie jest co 2-3 dni, więc przy 60 naczynia długo by się kisiły.

Pewne postanowienia poczynione:

Indukcja Amica PI6511SF - to dzięki popey111

Okap Amica OKC 6726I - chyba też dzięki popey bo sama pewnie bym zdecydowała neto Platinium NB 60

Zmywarka Bosch SMV 50E10 (ale cały czas Electrolux ESL 46010 mi siedzi w głowie)

Piekarnik Samsung BT63TDBFGB (tu najbardziej się boję jak będzie wyglądał)

No i z lodówką do zabudowy jeszcze walczę ale dzięki popey111 już chyba niedługo.

No i jest poważny dylemat odnośnie zlewu

Franke EFG 614-78 za 680 zł granitowy czarny

czy

Franke Eurostar ETL 614 i za 250 zł

Czyli wiadomo czemu dylemat: CCC

Pewne postanowienia poczynione:

Indukcja Amica PI6511SF - to dzięki popey111

Okap Amica OKC 6726I - chyba też dzięki popey bo sama pewnie bym zdecydowała neto Platinium NB 60

Zmywarka Bosch SMV 50E10 (ale cały czas Electrolux ESL 46010 mi siedzi w głowie)

Piekarnik Samsung BT63TDBFGB (tu najbardziej się boję jak będzie wyglądał)

No i z lodówką do zabudowy jeszcze walczę ale dzięki popey111 już chyba niedługo.

No i jest poważny dylemat odnośnie zlewu

Franke EFG 614-78 za 680 zł granitowy czarny

czy

Franke Eurostar ETL 614 i za 250 zł

Czyli wiadomo czemu dylemat: CCC

Witam, jestem juz po wyborze agd, przynajmniej częściowo tego do zabudowy, mam tylko problem ze zmywarką. Chciałabym taką ,która wejdzie pod płytę gazową Amica PG CZ 7211

http://static2.skapiec.pl/f1/535092b1.jpg

Tę płytę masz już zakupioną?

Bo z tego co widzę pokrętła są na poziomie całej płyty. Jak coś wykipi to je zaleje...

Zmywarkę wybierz inną:) Nie warta tej ceny. A te 36 db Plus 12 i mamy 48:) u innych producentów:)

popey, i to wszystko, co masz do zasugerowania na temat moich wypocin?

Mam być z siebie aż taka zadowolona? Nie wybijesz mi z głowy lodówki na ten przykład? :D

A tak serio to prosiłabym pięknie o zasugerowanie jakiegoś rozsądniejszego modelu zmywary. Mam z nimi średnie doświadczenie. Db się sugerowałam, bo w kuchni to ja mam ochotę radia posłuchać, a sąsiedzi to wolą jakoś tak bezczelnie, żeby to radio było ciszej niż głośniej.

Co do samego sprzętu wymagania następującę:

-ma zmywać

-ma (do)suszyć

-ma się zachowywać cicho

-ma się wygodnie (nie to, że sama) ładować, duże gary też

O bezawaryjność pytać nie będę, bo stara zanussi to 12 lat przeżyła, a nowy bosch wytrzymał tyle, ile gwarancja sugerowała. Ale żadna z nich moja nie była, więc widywałyśmy się sporadycznie...

pozdrawiam:)

jeszcze nie kupiłam, to mój typ, zależy mi na pięciu palnikach, nie widziałam innego ukladu pokręteł :(

Dla takich, co się boją, że im zaleje, znalazłam taki model:

Franke FHCR 705 4G TC BK C (72 cm) ma listwę, która zabezpiecza pokrętła przed ewentualnym zalaniem i male paluszki przed płomienien zdaje się także

sama się nią b. mocno interesowałam, ale że moje zapędy kulinarne wymagają dużych garów, wybrałam szerszą tekę z innymi bajerami

Tylko franke trochę kosztuje w porównaniu z tą amicą....