Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solary-ogrzewanie wody- opinie

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 845
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli twoim zdaniem sredni koszt 1m3 gazu to tylko opłata z agaz +opłata za przesył ? wdług mnie to tak jak bys powiedział że eksploatacja samochodu kosztuj etylko tyl eco paliwo a gdzi eoleje filtry ubezpieczenia nie mówie o naprawach bo w jednym i drugim przypadku trzeba j ekiedys wykonac

Nie rozumiemy się. Przecież cały czas piszemy o oszczędnościach związanych z posiadaniem kolektorów. Masz kolektory zużyjesz trochę mniej gazu. Jeśli dom ogrzewasz gazem to zmniejszy ci się tylko trochę ilość zużytych m3 które kosztują ile kosztują. Zamist np 2500 m3 zużyjesz np. 2300 m3.

Jedyna zmiana to ilość tych m3 które kosztują tyle ile podałem.

Kolektory nie wpływają na opłaty za obonament.

eh popisał bym jeszcze ale po co

podobno nie jest idiota a moż eja jestem jak bym go słuchał to miałbym cały dach z kolektorów

no i było by faknie bo jak bym tyle ich mial to z solara mógłbym zrobic przepływowy ogrzewac zwody bez żadnego zasobnika .nie bede sie wiecej wypowiadac na ten temat bo jakw idać pan grafik ma

szeroko pojęta widze co do czego i ile tylko tyl eże ja znam kilak magistrów

magistrów energetyki którzy uczą sie na

układach

które ja montuje

i nie potrzebuj etu wyliczeń teoretycznych bo nawet pani która projektuj ete ukąłdy do końca nie wie co i z czym

a jak ktoś chc esie zapoznać z układami "ISG" to odsyła m do ich stron

Masz rację nie pisz więcej. Z tego co piszesz wyraźnie wynika, że nie masz pojęcia o tym czym się zajmujesz co sprzedajesz. Wciskasz okropne kity o rewelacyjnych oszczędnościach. O kosmicznym zużyciu wody na c.w.u. przez 4 osobową rodzinę. O tym, że dwa kolektori ogrzeją tyle wody ile w rzeczywistości musi ogrzewać 12.

ISG patent polaka z czeskim nazwiskiem mieszkającego w szwecji.

zmontowałem drugi n aświecie układ ISG który pracuje w polsce i ty nie bedziesz mi

wciskał kitów o jakis ekonomicznych wzgledach

które maja zachęcić inwestora

nawet barbara mieżwa jeden z twórców isg nie ma tyl epojęcia o

układzie co osoby które go stwozyły

od jakiegois czasu dopiero sie zaczyn apowielać to co zostało stwożone na kilku układach w polsce i

nie wspomne o tym że naświecie

No tak dla ciebie to może być problem. Napisanie prawdy o rzeczywistych oszczędnościach wynikających z systemów solarnych burzy twój świat, odbiera ci chleb. Bazujesz na kłamstwie, ale na forum to nie przejdzie. Piszą tu mądrzejsi ludzie niż twoi klienci.