wasia 25.03.2019 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Sytuacja jak zwykle u mnie dość skomplikowana (mój dom ma ponad 100 lat i kiedyś był oborą).Za domem miałem betonowe szambo (nie będzie już używane) i obok nieco ziemi - razem jakieś 20m2. Wszystko to zostało kiedyś zalane betonem z lekkim spadkiem od domu, na betonie była papa przyklejona lepikiem na zimno. Ostatnio skułem cały ten beton, przy okazji fundamenty odkopałem, wyrównałem, zaimpregnowałem i ociepliłem, na koniec znowu zalałem betonem zostawiając małą nieregularną dziurę (2m x 1x) , do posadzenia roślin. Planuję tam też trochę roślin w dużych donicach (w ziemię nie mogę wkopać, bo pod spodem większości tego "ogródka" jest puste szambo).Chcę żeby w ten beton żeby nie wsiąkała w woda i żeby wyglądało to ładnie (planuję zamienić okno na drzwi balkonowe i zrobić sobie tam bezpośrednie wyjście). Myślałem o papie na beton i posypaniu tego jakimiś kolorowymi kamykami. Czy beton pod papę trzeba najpierw czymś zagruntować? A może jakieś żywice? Chciałbym z tą nawierzchnią się zmieścić w 2 tys. Co polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts