Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, chciałam zasięgnąć opinii dotyczącej projektu domu Owidiusz https://www.dobredomy.pl/projekt/owidiusz/?gclid=EAIaIQobChMIkaeh0aGQ4QIVgeiaCh3v1QB2EAAYASAAEgIVDfD_BwE .

Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania działki. Niestety znaczna część działek w warunkach ma jednak poddasze użytkowe i zastanawiam się czy bezwzględnie jednak warto szukać takie na której bez problemu można postawić piętrowy. Niby niewielka różnica ale skosy mnie trochę przerażają no i główny inwestor przedsięwzięcia dość wysoki człowiek.

Projekt Owidiusz jak dla mnie super, wertuję internet od dłuższego czasu i tylko ten jedyny wydaje mi się ideałem. Rozważam jednak projekt indywidualny bo ostatnio ogarnęła mnie piękna wizja wykuszy i możliwości czytania w nich książek bądź zwykłego picia porannej kawy. Tutaj niestety nie widzę nawet gdzie można by postawić regał na książki bądź witrynkę. A czytam intensywnie, że należy sobie zwizualizować meble również.

Dom dla 3 osób ogółem i 2 kotów - myśleliśmy o czymś max 125m. Koniecznie pokój na dole dla gości. Kuchnia z oknem najfajniej od wejścia jakoś sensownie połączona z jadalnia i dalej salon, tak żeby siedząc na kanapie nie widzieć gotujących. Nie wiem czemu też tak mało projektów nie ma łazienek w głównej sypialni i te małe garderoby... Marzy mi się oczywiście kominek i ogrzewanie gazem i koniec z oglądaniem grzejników na ścianie i żadnych wystających balkonów .

Co myślicie o takim rozmieszczeniu? Ma ktoś wykusze może? Bawić się w przerabianie delikatne czy jednak co indywidualny to indywidualny ?

Podzieli się ktoś doświadczeniem i radą?