niceguy 25.03.2019 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Jestem na etapie robienia wylewki na tarasie. Wiem, że po wylewce będę musiał dokończyć opierzenie (na razie jest tylko pas podrynnowy). Zastanawiam się czy na wylewkę powinienem zamontować profil okapowy (taki przeznaczony pod płytki) czy wystarczy zwykły pas nadrynnowy z blachy. Jeśli wystarczy pas z blachy to rodzą się dwa pytania: 1. jak prawidłowo przytwierdzić go do wylewki (tu obstawiam jakiś klej?) i 2. czym go pokryć, żeby później trzymała się płytka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 26.03.2019 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Z obróbką blacharską będziesz miał więcej problemów niż korzyści. Ogólnie od niej zaczyna się najczęściej problem odpadających płytek.No chyba, że nie planujesz okładziny z płytek, to wtedy rzeczywiście blacha ma sens bo będzie dużo tańsza niż systemowe profile okapnikowe, choć pamiętaj że blacha i hydroizolacje dość mocno się nie lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niceguy 26.03.2019 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Z obróbką blacharską będziesz miał więcej problemów niż korzyści. Ogólnie od niej zaczyna się najczęściej problem odpadających płytek. No chyba, że nie planujesz okładziny z płytek, to wtedy rzeczywiście blacha ma sens bo będzie dużo tańsza niż systemowe profile okapnikowe, choć pamiętaj że blacha i hydroizolacje dość mocno się nie lubią. Nie jestem jeszcze pewien czy iść w płytki, deskę czy jeszcze coś innego. Mam tego po obwodzie do położenia 16 metrów, więc robi się już pewien koszt. Tak czy inaczej, z tego co widziałem to do deski chyba też lepiej byłoby pójść w systemowy profil. Czy w takim razie jest jakiś rodzaj okładziny dla której będzie obojętne co leży pod nią (blacha czy profil)? Jeśli nie to trudno - będą profile a najwyżej okładzina pójdzie w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 26.03.2019 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Jak chcesz kłaść deskę to pasuje dać matę drenażową pod spodem, a tu profil aż się prosi o zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts