matekszczygiel 25.03.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Jaki pomysł na obrobienie tego elementu ? Drzwi balkonowe na balkonie planuje położyć płytę podłogową z IKEA Edytowane 25 Marca 2019 przez matekszczygiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 28.03.2019 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 To powiem Ci jak ja zrobiłem. Szlam cementowy 2 składnikowy Mapelastic, Bornit lub inny. W te miejsca które pokazałaś jak i przy całej ścianie wklejasz taśmę w ta izolacje. Nie jest to izolacja która możesz wystawić na UV wiec musisz przykleić na nią płytki i dopiero na tych płytkach kładziesz kratki z IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 I myślisz że to nie będzie przemarzało ? O to sie boję najbardziej . Z szlamem/gumą i taśmą sie zgadzam 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Mapelastic mapei guma ok na UV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 28.03.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Myślałem ze chodzi Ci o izolacje przeciw wilgoci a nie termiczna. Pod tym jastrychem powinieneś mieć twardy styropian. Boki, front i dół balkonu również ocieplone styropianem. U siebie w ogóle nie lalem posadzki na płytę tylko zastąpiłem to xps i na to 2 razy klej z siatka i wspomniany szlam. Mam nadzieje ze wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 No mam styrodur i na to wylewka, ściany boczne i od spodu dzisiaj oblepione. Chodzi mi dokładnie o to miejsce pomiędzy oknem a wylewka tam gdzie wypełnienie pianą jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Styrodur siatka klej wytrzyma jak najbardziej. Mi majster też tak gadał żeby zrobić, Ale potem ciężko z mocowaniem barierki na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 28.03.2019 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Ile tam tego jest? 1cm? Wypełnij to piana. Na to i tak wywiniesz taśmę wtopiona w szlam. Na to gres lub inna płytka. Okna są plastikowe na poszerzeniach zapewne więc tutaj nic przemarzac nie będzie. Trzeba zadbać o szczelność. Mostek możesz mieć w miejscu gdzie posadzka styka się z murem jeśli nie oddzieliles tego styropianem, ale tego na zdjęciu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 28.03.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Po co zakładasz ten sam temat w różnych działach.? Na myślenie o izolacji termicznej trochę późno, teraz to trzeba zadbać aby tam woda nie wchodziła. Podalem ci rozwiązanie jak to zrobic poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 słabe zdjęcie ale tam jest styrodur dany. To chyba powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matekszczygiel 28.03.2019 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Błąd nowicjusza. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts