mike_mtb 26.03.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) Witajcie. Kończę powoli wod-kan i grzejniki, lada dzień zaczynam podłogówkę i tak czytam o tym co i jak i jedną z wytycznych jest to, aby dylatować płyty jeżeli są inne niż prostokąt lub jeżeli stosunek boków przekracza 2:1. Zerknijcie proszę na załącznik w projekt piętra i powiedzcie czy będzie ok. Niebieskie krechy to dylatacja w miejscu drzwi, zielone krechy to dodatkowa dylatacja (korytarz jeszcze ułożenie rurek do poprawki, ręcznej, bo program nie ogarnia) . Ma to ręce i nogi ? Jest jeszcze kilka małych wnęk które nie są dylatowane (np garderoba na tej płycie 17,1m2, prysznic na tej 6,9m2, no ale tu już chyba bez przesady?) Na parterze mam np. w salonie dwa obiegi, więc dylatacja prosta sprawa- rozdzielam pętle całkowicie. Natomiast na piętrze nie za bardzo mogę tak zrobić- np na korytarzu gdzie chcę mieć 2 dylatacje bez sensu na powierzchni 14m2 robić 3 obiegi- co wtedy? Po prostu w miejscach dylatacji na odcinku ~30cm wszystkie rurki w peszel wystarczy dać? Edytowane 26 Marca 2019 przez mike_mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts