jaro71 20.10.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Nie wiem kiedy najkorzystniej jest położyć klepkę. Moge sobie pozwolic zarówno na położenie tej zimy, przy odkręconych grzejnikach, jak i poczekać do wiosny lub lata. Nie wiem tylko co się dzieje z klepką w sezonie grzewczym (poza tym że się rozsycha). Ale czy to oznacza że zmniejsza swoją wielkość czy zwiększa? Czyli czy w lato dopilnować żeby położyli bardzo ścisło, czy w zimę, ale "luźniej"? Może ktoś mnie oświeci w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewidzialny 21.10.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 generalnie pora roku nie ma znaczenia.Podłoże (wylewka)musi byc sucha-tj nie wiecej niz 2% wilgotnosci.Parkiet musi miec 9% +/- 2% wilgotnosci .Jezeli podczas sezonu grzewczego zadbasz o nawilzanie powietrza - optymalnie 50% przy 20st C- twoj parkiet pozostanie bez fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts