coachu13 28.03.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Zastanawiam się czy na filary pod taras użyć gotowego betonu w workach czy wyrabiać klasyczną zaprawę ?Ktoś korzystał z tych gotowców ? Jest to OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.03.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak , dobra mieszanka w odpowiedniej cenie - trudno jest coś podobnego osiągnąć robiąc klasyczna zaprawę - chyba , że ma się potrzebne komponenty.B20 czy B25 w workach od firmy B...it - korzystałem jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 29.03.2019 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 W takim razie jedyna wada to chyba koszty bo to wychodzi tak dwa razy drożej niż kupować osobno cement, piasek, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Tak , jest drożej ale , jest to forma gotowa - dolać wody zamieszać i już. W gastronomi jest podobnie gotowy posiłek jest o wiele droższy niż produkty na niego użyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 29.03.2019 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Kto bogatemu zabroni używać gotowej mieszanki nawet na cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2019 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Kto bogatemu zabroni używać gotowej mieszanki nawet na cały dom Racja, ale ja najczęściej używam jej do osadzania słupków ogrodzenia, pod właśnie podstawy pod taras, mocowanie pergoli, zatwierdzanie ławek itp nie wyobrażam sobie, aby szukać czegoś innego skoro worek 25kg kosztuje poniżej 10 zł i przede wszystkim materiał jest "powtarzalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 29.03.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Do drobnych zastosowań dobre ja np wykorzystam pod bloczki (żeby utwardzić i żeby nie stały na piachu) pod jednostkę zewnętrzną pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.03.2019 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 A te słupki pod altanę to w czym zalewasz ? mogłaby to być rura fi 160mm taka od szamba , tez zastanawiam się czy robić z metalowych profili czy zalewać betonem w jakiejś formie -rurze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 29.03.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 A te słupki pod altanę to w czym zalewasz ? mogłaby to być rura fi 160mm taka od szamba , tez zastanawiam się czy robić z metalowych profili czy zalewać betonem w jakiejś formie -rurze . Kilka razy robiłem słupki pod tarasy czy balkony przy pomocy pomarańczowej rury a u mnie właśnie niemal ośmiometrowa belka pod wiązarami leży na pomarańczowych fi160 zalanych b30 z worka plus 2 pręty zbrojeniowe. Tych rur nie usuwam tylko je "obsmarowuję" takimi tam różnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 29.03.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 A te słupki pod altanę to w czym zalewasz ? mogłaby to być rura fi 160mm taka od szamba , tez zastanawiam się czy robić z metalowych profili czy zalewać betonem w jakiejś formie -rurze . Kupiłem 4 worki cementu piach miałem po budowie dziecku zlikwidowalem piaskownice:). 0,3 M3 betonu nie mogłem zamówić w betoniarni. Minimum to 0,5m3. Miałem dawać rurę fi200 tak jak pod garaż ale wylałem bezpośrednio do wykopu. Wiercilem świdrem takim pod ogrodzenie. Czekam i za dwa tygodnie stawiam konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Kupiłem 4 worki cementu piach miałem po budowie dziecku zlikwidowalem piaskownice:). Tak, tylko to nie jest beton, a zaprawa cementowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.03.2019 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Tak, tylko to nie jest beton, a zaprawa cementowa. Zapomniałem dopisać o kamyczkach, walnąć ci fotkę?. Gdybym nie miał to kupiłbym workowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.03.2019 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Czyli robimy wiaty , ja na ogrodzie muszę coś sklecić i te rury pomarańczowe to będzie ok .świder mam więc z górki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajkonur 17.11.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Mnie się ten beton w workach nie podoba. Uważam że to nie jest prawdziwy beton. Gdzie on ma jakieś ziarna żwiru? Toż to sam piasek z cementem. I kolor ma jakiś inny po wyschnięciu niż klasyczny beton. Używałem tego do zalepienia dziury w stropie i się nie sprawdziło. Odgłos jakiś taki pusty wydawał jak się walnęło w to młotkiem i stosunkowo łatwo wyleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.11.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Mnie się ten beton w workach nie podoba. Uważam że to nie jest prawdziwy beton. Gdzie on ma jakieś ziarna żwiru? Toż to sam piasek z cementem. I kolor ma jakiś inny po wyschnięciu niż klasyczny beton. Używałem tego do zalepienia dziury w stropie i się nie sprawdziło. Odgłos jakiś taki pusty wydawał jak się walnęło w to młotkiem i stosunkowo łatwo wyleciał. Jakiej klasy używałeś betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajkonur 17.11.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 B50 Weber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 18.11.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Odgłos jakiś taki pusty wydawał jak się walnęło w to młotkiem i stosunkowo łatwo wyleciał. To, że wyleciał nie oznacza, że jest złej jakości. Tu raczej pojawił się problem ze związaniem z istniejącym betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 18.11.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Ja kupiłem ponad 10 worków Baumita B25 i tam widać było żwir Wymieszałem to we wiadrze, zalałem 2 szalunki pod pompę ciepła i beton jak marzenie. Nawet ładnie się z chudziakiem pod spodem związał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.11.2019 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Dlatego zapytałem co to za beton, Ja tak jak pisałem oprawiałem słupki i jest bardzo dobry , żwir był , piach rzeczny również i wiele innych dodatków w tym cement.Na szybko, bez zbędnych dobierań kruszyw to rozwiązanie wydaje mi się najlepsze do zastosowań gdy nie trzeba zamawiać całej betoniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 18.11.2019 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 mi zabrakło pod ogrodznie (dosłownie 0,1 metra szesciennego) i wylałem z worków. Wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts