piotras 20.10.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Właśnie kupiłem Siporex z Solbetu i mam teraz dylemat czy mam murować na tradycjną zaprawę czy na tak teraz modny klej.Doradzcie drodzy budowniuczowie co lepsze tradycja czy najnowsze trendy.Dojcie znać czego wy użyliście do murowania ścian.Pozdrawiam PaPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.10.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 osobisice jestem zwolennikiem kleju, bardzo mao go wychodzi w porownaniu z zaprawa przez co rozwiazanie nie jest wiele drozsze do zaprawy, a robota czysciejsza i szybsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.10.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Oczywiscie ze klej... rzekla mucha na lepie . BK kleilem na KB15 Atlasa. Rowno, czysto. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 20.10.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Klej, bo łatwo, lekko i przyjemnie. Aż nie chce mi się przytaczać argumentów, bo jest ich całe mnóstwo i nie raz było o tym na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 20.10.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Solbet ma też dobry klej. Tańszy niż Atlas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 21.10.2004 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Pytanie z tym związane - czy mając zamiar jednak użyć kleju warto się wykosztować na P+W czy też może zwykłe bloczki z SOLBET mają wystarczającą dokładność i da się je kleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 21.10.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Miałem zwykłe (najtańsze z tzw. chwytów) z Solbetu, a póżniej dokupowałem "no name" i w obu przypadkach trzymały wymiar. Teraz już chyba nie spotyka się nierównych bloczków z BK, co innego cegła. Tutaj różnice 1cm, to normalka, dlatego fuga 1cm może być czasami za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 21.10.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Pytanie z tym związane - czy mając zamiar jednak użyć kleju warto się wykosztować na P+W czy też może zwykłe bloczki z SOLBET mają wystarczającą dokładność i da się je kleić? Nie wiem jak w Solbecie ale w Prefabecie Kolbuszowa na klej sa bloczki z i bez P+W. Kupujac bez P+W i chcac kleic najpierw patrz na klase dokladnosci wykonania. Te przeznaczone do tradycyjnej zaprawy moga przy klejeniu sprawic sporo klopotu. Pióro i Wpust bardzo przyspieszaja klejenie. Unikasz rozprowadzania kleju po pionowych powierzchniach. Bardzo uzyteczne sa rowniez uchwyty do przenoszenia czy ukladania na murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 21.10.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Jak kupowalem PW Solbet to klej byl gratis do kazdej palety i nawet wystarczalo. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts