Daria_88 29.03.2019 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Witam wszystkich Planujemy zakup domku parterowego 100mkw, stan surowy z oknami i wykonana jest więźba dachowa, bez dachówki. Chcielibyśmy dobudować do niego poddasze użytkowe, czy ktos z Was wykonywał już może taką operację? : ) Trzeba to pewnie zaprojektować i znajac zycie uzyskać jakieś pozwolenia czy jak to wygląda? Bedziemy bardzo wdzięczni za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.03.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 ^^jak stan surowy z oknami to budowa niezakonczona , czyli masz dwie mozliwości albo teraz zmieniasz pozwolenie na budowe projektem budowlanym zaminennym albo konczysz budowe wg pierwotnego projektu i nastepnie po zakonczeniu budowy starasz sie o rozbudowe wg trybu na zgłoszenie - to oczywisicie jest oficjalna leglana droga .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria_88 29.03.2019 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Czyli musielibyśmy zmienić projekt i wystąpić o ponowne pozwolenie na budowę - tak to rozumiem. Wiesz może jaki jest czas oczekiwania na to pozwolenie? Czy jeśli będzie to tylko odbudowa to możemy dostać to szybciej niż w normalnym terminie? Ludzie mówią mi różnie, jedni czekali krócej inni dłużej i nie wiem od czego to zależy w zasadzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria_88 29.03.2019 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Zakończyć budowy nie możemy bo wtedy ciężko będzie zrobić to poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 29.03.2019 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Ile musisz czekać to cieżko powiedzieć jak chcesz to zrobić oficjalnie musisz przedstawić projekt budowlany zamienny i wystąpic o zmiane pozwolenia na budowe.A zeby miec PBZ to musisz udać się do jakiegoś architekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria_88 29.03.2019 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 To wiem, architekta już mam pytanie dotyczyło ile będę czekać na odpowiedź z gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts