Krzsci 29.03.2019 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Witam. Mam taki problem otóż chciałem wymienić uszczelki w oknach pcv które mają juz ok 10 lat ale okazało sie że uszczelki są klejone. Czy ktoś poradził sobie z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 29.03.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Co znaczy klejone? Mogą być klejone cyjanoakrylem w rogach i miejscu łączenia i trzeba się pobawić w oczyszczenie rowka z resztek. Może masz koekstrudowane albo wrolowywane przy produkcji profilu , też da się wyjąć. Jaki profil/producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzsci 30.03.2019 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Klejone jak dla mnie osoby ktora sie nie zna na oknach, poprostu nie można ich wyciągnąć w żadnym miejscu, uszczelki trzymają na całej długości. Jaki profił? Na okuciach jest " wink house" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.03.2019 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Cóż....wychodzą subtelne różnice w profilach ktore takze mają odzwierciedlenie w cenie wyrobu gotowegoJak masz trudności to mimo wszystko nie próbuj wyciągać bo połączona została ma etapie produkcji w PVC i nawet jeśli uda Ci sie ja bez urwania wyjść to mal o prawdopodobne bys włożył nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.03.2019 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Marka okuć nie ma w tym wypadku znaczenia. Najlepiej zrób fotkę tych uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzsci 01.04.2019 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Zdjęcie uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzsci 01.04.2019 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.04.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Mam duże wątpliwości, czy te uszczelki wymagają wymiany (w sensie kto bogatemu zabroni, ale czy jest konieczność?). Jeśli "wieje" to przyczyn szukałbym w innych miejscach (np.: regulacja, montaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 01.04.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Rzadko zdarza mi się wymieniać uszczelkę w oknach młodszych niż 15 lat, ta nie wygląda źle. Najczęściej problem jest w okuciach, może zwykła regulacja docisku, może źle rozmieszczone zaczepy , dociski dowrębowe po stronie zawiasów i nie wyparte w tym miejscu skrzydło albo po prostu biednie okute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzsci 02.04.2019 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Dzięki za fachowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts