czytelnik 06.01.2005 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Czytelnik, napisz nam jaki masz projekt domu tzn. Nazwa i pracownia. zależy mi na tym, bo wkład już mam i zastanawiam się jak rozprowadzić ciepło. Pozdrawiam Piotr Ja mam tylko skromego szeregowca, który ma rozmieszczenie pomieszczeń takie jak opisałem w pierwszym poście w tym wątku. W rzeczywistości kominek i pomieszczenia na dole wyglądają tak http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38957 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 06.01.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 No no nie taki skromny, pogratulować, mi się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.03.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Kominki z płaszczem dodatkowo polepszaja efekt grawitacji. Mamy w ofercie nowe [ planowalismy wpowadzenie ich do oferty od ponad dwu lat ] z wbudowanym wentylatorem + układ filtrów przed podgrzaniem [ DGP ale inaczej] . W wersji bez wentylatora pracuja grawitacyjnie a płaszcz wymusza prawidłowe "zbieranie ciepła " z całego wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 04.03.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 po pierwszym odpaleniu kominka rozchodzi się po mieszkaniu taki sympatyczny jasny mgiełkowaty dym - ułoży się dokładnie tak, jak później będzie przepływać ciepłe powietrze - tak mi powiedzieli spece montujący kominek - mieli rację - nie zrobiłem dgp mam dość dużą klatkę schodową (szeroki otwór) blisko kominka - prawie od razu dym był pod sufitem na poddaszu - cała para w gwizdek - na szczęście kominek nie planowałem jako ważny element w systemie grzewczym (mam kocioł kondensacyjny + kolektory słoneczne) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 04.03.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 U znajomych ciepło w pomieszczeniu z kominkiem a im dalej tym zimniej bez drugiego źródła ciepła nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 04.03.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Mam wkład 14 kw z marketu INVICTA i palę nim bez przerwy dokładając 3 x dobę 2-3 polana. Cały dół ciepło, mam rurę flex fi 125 wyprowadzona na korytarzi i jednego pokoju nad kominkiem. W całym domu jest cieplutko tylko na górze w pokojach najdalszych różnica temperatur jest ok 2-3 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.03.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 czytelnik - a jak sprawuje się obecnie kominek? Zima przecież zaczynała się dopiero pod koniec stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.03.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 3 x na dobe 2-3 polana ? Jakiej wielkości są te polana tzn jaka jest ich waga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts