evita114 30.03.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 (edytowane) Kochani-pilnie potrzebuje pomocy, po nieszczęsnym wybuchu malej kawiarki w mojej kuchni, żólte ściany pomalowane farbą magnat ceramiczną zostały zalane. co prawda fusy z kawy zostały zmyte ale zostały spore ciemniejsze zacieki, które sa bardzo widoczne, szczególnie pod światłem. Proboawałam zastosować uni-grunt, i na to farba ta sama ceramiczna ale niestety przebija,może macie jakis sposób aby się tego pozbyć? Może jakaś inna farba jest w stanie to zamalować, bo już ktoś mi doradzał aby ponownie przetrzeć (czyli zrobić od nowa gładź) i malować. Czytalam ze jest farba śniezka zacieki-plamy, moze ona pomoże? Edytowane 30 Marca 2019 przez evita114 błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.04.2019 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Szanowna Pani,najwidoczniej zabrudzenia wniknęły głęboko w strukturę podłoża i aby się ich pozbyć konieczna będzie ponowna aplikacja farby. Rekomenduję oczyścić powierzchnię, pokryć ją farbą gruntującą MAGNAT GRUNT, a następnie pomalować farbą MAGNAT CERAMIC. Proponuję wykonać te prace najpierw na niewielkim fragmencie podłoża, aby sprawdzić efekt końcowy. Jeśli efekt końcowy nie będzie satysfakcjonujący, to rozwiązaniem będzie przetarcie powierzchni papierem ściernym, jej dokładne odpylenie i zagruntowanie oraz pomalowanie farbą nawierzchniową (może się przy tym okazać konieczne ponowne nałożenie gładzi – nie wiadomo bowiem, jak głęboko zabrudzenia wniknęły w strukturę podłoża). Inna metoda to zastosowanie na oczyszczoną powierzchnię wspomnianej farby podkładowej Śnieżka Zacieki-plamy i ponowne malowanie farbą nawierzchniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józeffo1719516521 07.04.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 evita114 napisał: Kochani-pilnie potrzebuje pomocy, po nieszczęsnym wybuchu malej kawiarki w mojej kuchni, żólte ściany pomalowane farbą magnat ceramiczną zostały zalane. co prawda fusy z kawy zostały zmyte ale zostały spore ciemniejsze zacieki, które sa bardzo widoczne, szczególnie pod światłem. Proboawałam zastosować uni-grunt, i na to farba ta sama ceramiczna ale niestety przebija,może macie jakis sposób aby się tego pozbyć? Może jakaś inna farba jest w stanie to zamalować, bo już ktoś mi doradzał aby ponownie przetrzeć (czyli zrobić od nowa gładź) i malować. Czytalam ze jest farba śniezka zacieki-plamy, moze ona pomoże? Delikatnie zetrzeć papierem ściernym, na to cienką warstwę gipsu a potem farba, niestety na całą ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ka.mukowska 18.06.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Bez użycia papieru ściernego się nie obędzie. Tak jak piszą wyżej, Gips, gładź a co najmniej dobra farba gruntująca. No i malowanie całej ściany jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts