Pilniks 31.03.2019 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 (edytowane) Witam, mam w mieszkaniu pionową przerwę dylatacyjną w rogu pokoju. Pierwotnie wykończeniowiec wstawił tam styropianowy kątownik, który po pomalowaniu prezentował się całkiem znośnie. Jak się okazało, po sezonie kiedy budynek popracował, szczelina znów pokazała swoje oblicze Szczelina osiąga tak do paru milimetrów w zimę, czuć lekki przepływ powietrza. Tak to obecnie to wygląda: (nie wiem dlaczego zdjęcia są tutaj przekręcane o 90 stopni, normalnie szczeliny są pionowe ) Chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś dobre sposoby czy patenty, żeby ukryć ją skutecznie i nie pojawiała się w zimę? Nie mogłem nic sensownego znaleźć w internecie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Edytowane 31 Marca 2019 przez Pilniks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1988 31.03.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Witaj,może specjalistą w dziedzinie dylatacji nie jestem ale u mnie wszystkie szczeliny dylatacyjne wypełnione są akrylem;problemów brak oczywiście powinno dobrać się bazę do materiału który wypełniamy aczkolwiek w tym przypadku baza akrylowa powinna być okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilniks 01.04.2019 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Witaj, może specjalistą w dziedzinie dylatacji nie jestem ale u mnie wszystkie szczeliny dylatacyjne wypełnione są akrylem; problemów brak oczywiście powinno dobrać się bazę do materiału który wypełniamy aczkolwiek w tym przypadku baza akrylowa powinna być okej Dzięki, też o tym myślałem. Jednak nie wiem czy czasem te parę milimetrów ruchów nie wykruszy po jakimś*czasie farby z akrylu. Pewnie też*idealnie nie będzie prosto na samej warstwie akrylu. Rozumiem, że u Ciebie jest w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1988 02.04.2019 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Budynek ma 3 lata jak narazie nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts