krisr77 31.03.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 WitamPlanuje w końcu zabrać sie za kuchnie w swoim rodzinnym domu (gładź malowanie itd)Co do gładzi to chce kupić Rapid Atlas + wałek i mam nadzieje ze jakoś to będzieAle problem nie w gładzi.Jest to blok z wielkiej płyty wiec ściany nie grzeszą równością. Szczególnie w jednym miejscu nad oknem ściana jest jakby cofnięta o max 2-3 cm (te 2,3 cm jest przy suficie bezpośrednio na oknem wydaje mi sie ze sie licuje z reszta)Dodatkowo narożniki przy suficie sa zrobione obłe (jak to kiedyś )Chce narzucić nad oknem te centymetry, dodatkowo skuć te obłe narożniki i dam tam taśmę żeby było bardziej na 90 stopniTeraz zasadnicze pytania : Czy da sie to zrobić za jednym razem razem z gładzią ?? czy lepiej rozbić to na 2 etapy ? (w sensie w ciagu powiedzmy 5 dni roboczych z malowaniem) Czym wyrównać ta ścianę (z jednej strony nad samym oknem będzie prawie 0 do narzutu - z drugiej strony przy suficie prawie 3cm) - gładzią to będzie zabawy z 5 warstw labo lepiej, jakimś goldbaundem knaufem to chyba nie da sie tak cienko kłaść ? (min 8mm) Jest jakiś specyfik który łączy sobie te cechy - można go kłaść i cienko i grubo w jednej warstwie a w dodatku wysycha w 12-24h ? (rozumiem ze goldbaunda trzeba zostawić na tydzień ?) Drugie pytanie chyba łatwiejsze - taśma to narożników, czym obsadzać - pewnie polecacie vario itd ale one sa w strasznie dużych worach chyba tylko a mi potrzebne jest max pare kilo. Da sie to kłaść na gładź czy lepiej nie ? Dodatkowo to chyba nie może być gładź gotowa (Rapid np) bo gotowa wysycha przez odparowanie wody a pod papierem będzie o to ciężko ? Ostatnie pytanie czy taka zwykła taśma z allegro z tymi aluminiowymi blaszkami wystarczy czy lepiej jednak brać coś lepszego (nie ukrywam ze ma być budżetowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts