michallodz 31.03.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Witajcie, pojawiła mi się nowa koncepcja budowy garażu i nie chce już tylko kanału tylko chciałbym mieć piwnicę pod całym budynkiem i do tego otwór w stropie robiący za ten kanał.Budynek ma wymiary 5x7m i myślałem żeby to zrobić tak:Wykopać oczywiście najpierw dół, ułożyć zbrojenie i wylać powiedzmy 12cm posadzkę. Później z bloczka fundamentowego postawić ściany. grubości 12cm wysokości 1,8mi na to trzeba by wylać jakąś posadzkę 5x7m z otworem na kanał 1,1x5m No i moje pytanie brzmi czy jesteśmy wspólnie w stanie ustalić jak to zrobić żeby było bezpiecznie czy niezbędne będzie udanie się do jakiegoś architekta/projektanta po projekt? Może jakieś gotowe płyty żerańskie o długości 7m z jednym czy dwoma słupkami dla podparcia na górę wystarczą? Pozostałe 2m nadmiarowego kanału mógłbym nawet pokryć deskowaniem jak cały kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts