sandowl 01.04.2019 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Witam wszystkich. Potrzebuje porady jak zabrać się do poniższej operacji. Na działce mam altanę pod która ktoś zostawił miejsce na kwietnik, który w życiu nie był używany jako kwietnik, co najwyżej jako piaskownica.Jest to ok 2m x 0.7m. W okół obetonowane. Chciałbym tam wylać beton i dzięki temu będzie można postawić jakiś mały stół i krzesła. Podłoże w kwietniku jest od kilku lat wyłożone cegłami, żeby się nie kurzyło tak, tak że zostało jakieś 7-10 cm do poziomu. Teraz pytania. Wylać beton prosto na te cegły? Położyć folie pod wylewkę? Zrobić jakąś dylatacje na tych dwóch metrach? Czy może całkiem te cegły wyciągnąć dorzucić ziemi i zagęścić? Chodzi mi o najprostsze rozwiązanie. Czego użyć, jakiej gotowej mieszanki użyć do wylania takiego kawałka posadzki?Od razu zaznaczam, że nie musi to być jakieś super estetyczne rozwiązanie. Chodzi mi o niepękające podłoże w tym miejscu i tyle. Z góry dzięki z podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/246357-wylanie-betonu-w-kwietniku-pod-altan%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts