tomek055555 01.04.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Witam wszystkich! Mam problem z bardzo cienkimi ścianami w moim mieszkaniu - ściany wykonane są z jakichś oszczędnościowych płyt kartonowo-gipsowych z wkładką kartonową w formie plastra miodu o grubości 5 cm. Poszukuję futryn metalowych / ościeżnic z mdf-u, ale nic nie mogę znaleźć. Ewentualne rozwiązanie to zastosowanie grubszej futryny i zamaskowanie to ćwierćwałkiem bądź pogrubienie ściany poprzez przyklejenie płyty wokół drzwi. Wolałbym jednak tego uniknąć i znaleźć inne rozwiązanie. Czy ktoś z Was borykał się z tym problemem i znalazł jakieś satysfakcjonujące rozwiązanie? Czy macie jakiś pomysł? Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.04.2019 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Nie lepiej pogrubić i wzmocnić tą ścianę ? Ościeżnice regulowane zaczynają się od 75mm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 15.04.2019 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Chyba zostaje Ci tylko pogrubienie muru jak pisze Fin, bo regulowane rzeczywiście są od 75mm. Ościeżnice stałe mają na ogół około 90mm i nawet zastosowanie ćwierćwałków po obu stronach nie pomoże (pomijam kwestie estetyki), bo ościeżnica musi się czegoś trzymać. Tak "budżetowej" ściany jak żyję jeszcze nie widziałem . Zapytam z drugiej strony. Co to za płyty są? Czy jest tam odpowiedni profil do powieszenia ościeżnicy? Czy jest wystarczająco mocna i sztywna ta ścianka aby wisiały tam drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts