krzysszu 02.04.2019 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Dzień dobry,zwracam się z prośbą o podpowiedź odnośnie tynkowania słupków wykonanych z białej cegły. Tynk, który był położony kilkanaście lat temu odpadał, skułem więc resztę i chcę otynkować to od nowa. I tutaj moje pytanie: czym tynkować najlepiej - tynkiem, a może pociągnąć całość klejem? I drugie bardo ważne pytanie: czy przed nałożeniem właściwej warstwy szprycować słupki, a może macie jakiś produkt, który można kłaść bezpośredni na cegłę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.04.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Zagruntować - gruntem kwarcowym.np Cerplastem i na to dobry klej uniwersalny do klejenia styropianu - zatapiania siatki ( w nazewnictwie stosowany również jako tynk cienkowarstwowy) Narożniki do prac wykończeniowych aluminiowe i samemu można sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.rowek 02.04.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Teściu robił tak samo - poszło sprawnie i przede wszystkim taniej niż miałby kogoś zatrudnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysszu 03.04.2019 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Zagruntować - gruntem kwarcowym.np Cerplastem i na to dobry klej uniwersalny do klejenia styropianu - zatapiania siatki ( w nazewnictwie stosowany również jako tynk cienkowarstwowy) Narożniki do prac wykończeniowych aluminiowe i samemu można sobie poradzić Jeszcze tylko pytanie: zatapiać siatkę czy potraktować to jak tynk? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.04.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Bez siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts