Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ta cena za elewacje jest ok?

Recommended Posts

Może trafilem na kolesia co chce mnie wydymać. Jaka jest uczciwa cena na południu Małopolski?

Jak się obudziłeś w tym roku że chcesz teraz to normalną cenę powiedzieli na już( najwyżej kogoś oleją).

Normalnie za robotę 50 zł z tym że w tym roku terminów brak, zapisy na rok 2020.

Łatwo policzyć ile materiał jak znasz przybliżoną cenę robocizny.

• 3 weeks później...
Ja akurat wczoraj pytałem na budowie obok gdzie robią elewacje ile biorą. Powiedzieli, że sama robocizna 75 zł/m2. Szczena mi opadła. Dzwoniłem dzisiaj do kolegi które się również buduje i on bierze ekipę która mu zaśpiewała 150 zł/m2 z materiałem. Szczena opadła po raz drugi. Ceny z Katowic.

Ja akurat wczoraj pytałem na budowie obok gdzie robią elewacje ile biorą. Powiedzieli, że sama robocizna 75 zł/m2. Szczena mi opadła. Dzwoniłem dzisiaj do kolegi które się również buduje i on bierze ekipę która mu zaśpiewała 150 zł/m2 z materiałem. Szczena opadła po raz drugi. Ceny z Katowic.

Normalna cena. Też płacę 75zl za m2. Teraz od nowych 80 wołają.

Dzisiaj zadzwonił ktoś z forum z otwocka z pytaniem o termin i cenę, marnie z terminami no ale może się uda... No i pytanie a po ile? No od 150 M2 ...eeee to ja myślałem że taniej bo mówili mi tu na miejscu 130 z materiałem.

No nie... Wykonawczo to my tani nie jesteśmy .

Z dostawą materiałów zazwyczaj jedni z tańszych w kraju, nawet z przesyłką.

150zł/m2 to ja już miałem ofertę za samą robociznę :lol2:

no to grubo...

to az tak drodzy nie jestesmy :)

tzn dobra... bedzie w tym roku taki przypadek, ale czarna elewacja, na welnie, z wtryskiwanym kruszywem briliant... no to tam wyjdzie robocizna ze 150 ale to w takim przypadku akurat tez jakos nie specjalnie duzo

A te od 150zl to jaki styropian, jaki system i tynk elewacyjny?

to do mnie?

przyklad.jpg

wg tego zestawienia, greinplast + swisspor grafit 15cm 0,032, narozniki listwy akcesoria bella, pianki, kolki, zaslepki etc... tak juz przyzwoicie bez wodotryskow