foratus 02.04.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Jakiej klasy beton zastosowaliście do fundamentów? W projekcie mam B25, warto dopłacić do B30? Różnica w cenie podobno niewielka. Stosowaliście dodatki zwiększające wodoszczelność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.04.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Pytanie proste ale brakuje informacji o warunkach gruntowych, wodzie gruntowej, podpiwniczeniu ...Ile wynosi dopłata do 1m3 betonu i ile masz betonu do wylania na fundamenty.Następne pytanie to ściany fundamentowe lub piwniczne - materiał i izolacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.04.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Ja bym zaczął od pytania co autor rozumie przez "fundamenty" czy to tylko ława, czy również ściana fundamentowa. Kolejne pytanie to czy ławy będą szalowane, czy ściany będą szalowane? Czy wszystko będzie wibrowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunolno1 19.07.2024 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2024 (edytowane) Zależy od wielu czynników. Jeśli pracujesz dla DOT, powiedzą ci, jakiego gatunku betonu użyć do każdego elementu. Zazwyczaj stopy mają niższą klasę niż kolumny, ale pracowałem dla niektórych DOT, które używają tej samej klasy dla obu. Czasami beton fundamentowy zawiera również większe kruszywo, ponieważ zazwyczaj jest ono zbrojone o mniejszej gęstości https://tutuapp.uno/ . Edytowane 23 Lipca 2024 przez tunolno1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts