solaris1985 04.04.2019 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, w moim mieszkaniu poprzedni lokator zrobił sobie ciemnię fotograficzną, w tym celu zamurował od środka jedno z okien. Czy ktoś z Was orientuje się czy ja mogę bez żadnych pozwoleń to okno sobie spowrotem odkuć? Oczywiście okno fizycznie jest patrząc od zewnątrz, tylko że za szybą są cegłówki Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez solaris1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.04.2019 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Jeśli to nie żart, to bardzo oryginalny sposób zaciemnienia Twój lokator zastosował Wyraziłeś na to zgodę, czy nie pytał? To okno formalnie nadal istnieje, więc nie ma przeciwwskazań przed odkuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solaris1985 04.04.2019 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 To nie żart. Być może źle to opisałem. Mieszkanie jest komunalne, a okno zamurował lokator, który mieszkał tu przed moją rodziną w latach 70. Nie wiem czy gdziekolwiek to zgłaszał. My zawsze używaliśmy tego pomieszczenia jako spiżarni/komórki. Teraz pojawił się pomysł, żeby powiększyć pokój i odkuć to okno, tylko nie wiem teraz czy muszę to gdzieś zgłaszać czy po po prostu wziąć młotek i zacząć działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts