mich83 06.04.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Witam. Chciałbym wymienić uszkodzony zawias w regale z lat 80/90. Czy tego typu zawias można wymienić ? Wklejam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.04.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Oczywiście , że się da - trzeba wykręcić ten popsuty i udać się do sklepu z takim akcesoriami - dobierzesz obecnie produkowany - odpowiedni . Niekiedy różnica może wynosić mm. Ja kiedyś zastosowałem taki do szyb tylko taki pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 08.04.2019 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 W jaki więc sposób ten zawias wyciągnąć z płyty tak aby jej nie uszkodzić ? Rozumiem że musze wymienić wszystkie 4 mimo że jeden jest uszkodzony ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.04.2019 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Po bokach są małe gwoździe, w plastiku. A zawias ma po obwodzie tzw choinkę, bodajże trzy warstwy. Ja to wyciągnąłem siłowo. Wkręcałem wkręt w plastik podgrzewałem plastik opalarką i za wkręt wyciągnąłem kombinerkami. Można też destrukcyjne po kawałku wycinać nożem tapicerskim/do tapet.Należy uważać jeszcze na fakt iż wyciąganie siłowe może poderwać okleinę dlatego nagrzewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts