marcinx00 07.04.2019 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Witam pytanie jak w tytule, pod szafkami rozdzielczymi nie będzie wylewki więc rury będą miały swobodę ruchu otulinę dałem tylko w przejściach pod ścianą czy muszę ją dać też przy przejściu przez tą żółtą taśmę brzegową która dolega do rozdzielacza czy w takim przypadku jest to zbędne wylewki będą anhydrytowe i okleiłem wszystko dokładnie aby nie wpłynęło nic pod szafkę rozdzielacza Poniżej fotki i proszę o podpowiedź czy ten peszel czy otulina jest tu potrzebna czy zbędna bo już lada moment robię wylewki i nie chce popełnić jakiegoś błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 07.04.2019 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Jeśli chodzi o zagrożenie uszkodzeniem rury, to tam go nie ma, więc mógłbyś nie dać otuliny. Ale zwykle się daje w tym miejscu, raz, że ta szafka będzie się zachowywać jak grzejnik, a dwa, że podłoga w tym miejscu przy takim zagęszczeniu rur będzie znacznie cieplejsza niż gdzie indziej. Nie jestem pewien czy nie zagrozi to np. ewentualnym pękaniem płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 07.04.2019 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Przy wyjściu z rozdzielacza jest duże zagęszczenie rur.Ja bym dał otulinę na pewnej długości 80cm?do momentu gdzie odstęp pomiędzy rurami jest "rozsądny" np.otulina co drugą rurę tak aby grzejące rury były powiedzmy w odstępie 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinx00 07.04.2019 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 ok dziękuję za podpowiedź właśnie chodziło mi o to czy rury mogą mieć jakieś zagrożenie uszkodzenie, co do tego ze będzie tam cieplej to wiadomo wiec może chociaż te zasilające zaizoluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts