zabrski93 07.04.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Witam serdecznie wszystkich. Jest to mój pierwszy temat tutaj. Może od razu przejdę do sedna. Jestem w trakcie remontu domu. powierzchnia mieszkalna około 125 m2. parter to dwa garaże + warsztat. 1 piętro to 4 pomieszczenia + hol. Chodzi mi tutaj o najlepsze rozwiązanie abym mógł wyrównać się z poziomami. Przejdzie z holu do kuchni. Jest tam uskok ok 2cm. Przemierzyłem wszystkie rogi ścian i wychodzi na to, że środek jest najbardziej opadnięty. Różnica pomędzy poziomem w holu a środkiem pomieszczenia w tym przypadku kuchni wynosi 3cm miejscami 3,5. Na rogach jest różnica minimalna bo tylko 1cm. W dodatku z kuchni jest przejście do kolejnego pomieszczenia i automatycznie tam też będę musiał zrobić to samo. W tym pomieszczeniu różnica jest podobna co w kuchni od 2 cm do 3,5 miejscami. sprawdziłem co widnieje pod starą wylewką.. około 5 cm styropianu i płyta najprawdopodobniej osb,a samej wylewki jest też ok.5cm. od gołego stropny do góry wylewki 14cm. Dołączam zdjęcia aby zobrazować to wszystko. jest to właśnie ten uskok, przejście z holu do kuchni przy ścianach są również widoczne pęknięcia tu akurat zdjęcie, przejście z kuchni do kolejnego pomieszczenia. w przyszłości chciałbym tam zamontować drzwi. Najgorzej prezentuje się jedno miejsce, w sumie dzięki mnie ponieważ chciałem sprawdzić co jest pod wylewką reszta zdjęć poglądowych Pierw myślałem nad wylewką Atlas sam 200 ponieważ jest w przystępnej cenie, a o koszty również chciałbym powalczyć, albo drugą alternatywe płyty OSB 22mm. do kuchni chcę dać płytki, a do drugiego pomieszczenia już panele. Wiem, że najlepiej byłoby wszystko zerwać i zrobić od podstaw. Prosiłbym o jakąś poradę za którą z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts