Nukari 09.04.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzień dobry.Mam problem z elewacją z tynku mineralnego (kornik) od zachodniej strony.Powstały czerwone zacieki jak na zdjęciu na stroniehttps://muratordom.pl/remont-domu/remonty-elewacji/glony-na-elewacji-jak-usunac-i-zwalczac-aa-ewKH-bfPZ-7F8S.html z czego wynika, że to brunatnice czerwone. Może ktoś się orientuje jaki środek sobie z tym poradzi? Wiem, że jest to możliwe bo w okolicy czyściła profesjonalna firma i nie ma po tym śladu. Dwa preparaty już wypróbowałem ale praktycznie nic to nie dało, dalej w ciemno kolejnych środków nie chciałbym zamawiać.Z góry dzięki za wszelkie wskazówki i podpowiedzi.Szukając wynalazłem jeszcze , że to algi brunatne. Czy ktoś stosował Caparol Capatox ?Jest nadzieja, że ten preparat sobie z tym poradzi? Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Nukari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts