Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uciążliwe chlewiki przy moim lokalu .

Powerade19

Recommended Posts

Witam . Mam taki problem . Mam lokal gastronomiczny pierogarnie w budynku mieszkalnym na parterze . Do mojego lokalu są przyklejone wstrętne odstraszające chlewiki inaczej pomieszczenia gospodarcze . Chlewiki stoją na miejskim gruncie i są wynajmowane dla mieszkańców na składowanie opału itp dosłownie jak na wsi ..... dodam iż jest to centrum miasta ... pisałem już pare pism do urzędu miasta o usunięcie tej odstraszającej przybudówki lecz wszystko kończy się negatywną odpowiedzią . Pytanie do was jest takie czy nie lepiej zgłosić to gdzieś do nadzoru budowlanego czy straży pożarnej dodam iż napewno nie spełniają żadnych norm pożarowych ani budowlanych i wiem ze są tak dostawione ze nie maja swojej ściany a korzystają z mojej gdzie uważam ze jest to tez nie zgodne z prawem ! Mało tego nad ich dachem jest okno do właśnie mojego lokalu z widokiem bezpośrednio na ich wstrętny dach pokryty jakaś stara papą . Przeciez to moim zdaniem nawet powinna być zachowana jakaś odległość itp ? Jak myślicie jak temat ”ugryźć ” i gdzie to najlepiej zgłosić i w jakiej formie gdyż próby prośby burmistrza nie przynoszą żadnego rezultatu ... ?

Z góry dziękuje za odpowiedz dla zainteresowanych proszę podać mail wyślę zdjęcie chlewikow jak to wyglada .

Mateusz

• 3 weeks później...
Ech ci egoistyczni polepszacze świata. A może okolicznym mieszkańcom te komórki są zwyczajnie potrzebne? Skoro opał tam chowają. No mi raczej jak odwiedzam lokal gastronomiczny to cenię sobie smak i estetykę potraw z naciskiem na to pierwsze. A co do lokalu to wewnętrzna czystość. Jak do minimum skrócisz czas oczekiwania na zamówienie to nikt ana ochydny dach czy otoczenie nie będzie zważał