jareki70 10.04.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Witam serdecznie posiadam pompę głębinową, z ową pompą dostałem puszkę rozruchową, i teraz moje pytanie jak to wszystko podłączyć do sterownika HUNTER X-CORE XC-401i-E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.04.2019 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam serdecznie posiadam pompę głębinową, z ową pompą dostałem puszkę rozruchową, i teraz moje pytanie jak to wszystko podłączyć do sterownika HUNTER X-CORE XC-401i-E [ATTACH=CONFIG]429069[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]429070[/ATTACH] Rozumiem, że chcesz żeby sterownik włączał elektrozawory oraz pompę głębinową któa pracuje bez zbirika hydroforowego i podają wodę bezpośrednio na sekcje podlewania? Ta puszka to w zasadzie połączenie kabli, więc za mało. Potrzebujesz przekaźnik. Sterownik ma 5-te wyjście na zawór główny (po za 4 wyjsciami na sekce nawodnienia). Wychodzi z niego zapewne 24V prąd zmienny, ale możesz to wyjscie obciążyć bardzo małym prądem, bo generalnie złuyży do zasielnia elektozaworów. Pompy rzecz jasna z tego nie zasilisz. Potrzebujesz przekaźnik z cewką 24V prad zmienny, która załaczy obwód pompy 230V i może być obciązona sporą mocą. Instrukcja str 13 pokazuje zaworów i zawóru głownego. Zamist zaworu głównego podłączasz przekaźnik. Jakiś sklep elektryczny raczej niż sklep z pompami. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareki70 10.04.2019 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Dziękuję Ci za odpowiedz, OK przekaźnik do sterownika pod zaciski ''C'' i ''P'' ale w którym miejscu mam się włączyć w tej puszce rozruchowej? wybacz ze takie pytanie ale zielony jestem w tych sprawach, i powiedz mi jeszcze czy przekaźnik musi być jakiś specjalny czy każdy się nada, pytam bo nigdzie nie mogę znaleźć przekaźnika firmy HUNTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.04.2019 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Dziękuję Ci za odpowiedz, OK przekaźnik do sterownika pod zaciski ''C'' i ''P'' ale w którym miejscu mam się włączyć w tej puszce rozruchowej? wybacz ze takie pytanie ale zielony jestem w tych sprawach, i powiedz mi jeszcze czy przekaźnik musi być jakiś specjalny czy każdy się nada, pytam bo nigdzie nie mogę znaleźć przekaźnika firmy HUNTER Ale ten schemat na puszce jak konstrukcja cepa. 4 kable do pompy wedlug kolorkow. 3 kable do zasilania. Na L przekazik. Jak tego nie ogarniasz to moze jednak elektryk zebys se krzywdy nie zrobil. Przekaznik jskikolwiek byle z cewka na 24V AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts