trach 22.10.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Dzięki, Rydzu, za odpowiedź. Faktycznie, masz się z czego cieszyć. A przy okazji skoro już tu jesteśmy - dziękuję Ci (wybacz że tu) za Twoją GĘBĘ promieniejącą optymizmem. Baaardzo podnosi na duchu! A i hasełko masz świetne. Przekornie powiem, że dokładnie tak działa (wcale nie tylko u nas) budownictwo na wielką skalę (zwłaszcza kontrakty międzynarodowe z wyżyłowanymi cenami i terminami). Jeśli się czegoś nie da zrobić (zbudować) to trzeba znaleźć kogoś kto o tym nie wie i podpisać z nim odpowiednią umowę. Zbudować się tego co prawda nadal nie da, ale to on za to zapłaci, a nie ja. Inwestorzy-rekordziści typu Shella (przepraszam, ale szczegóły to tajemnica służbowa) potrafili zamówić u wykonawcy rafinerię w taki sposób, że płacąc za odstępstwa od umowy całą budowę to on im sfinansował i jeszcze im dopłacił... Pozdrawiam serdecznie - Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/24658-jakie-sposoby-deklowania-pustak%C3%B3w/page/2/#findComment-443241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 22.10.2004 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Dzięki, Rydzu, za odpowiedź. Faktycznie, masz się z czego cieszyć. Oj mam - to prawda A przy okazji skoro już tu jesteśmy - dziękuję Ci (wybacz że tu) za Twoją GĘBĘ promieniejącą optymizmem. Baaardzo podnosi na duchu! A dziękuję - akurat takie zdjęcie miałem pod ręką jak ruszałem na forum - i tak juz zostało. A i hasełko masz świetne. Przekornie powiem, że dokładnie tak działa (wcale nie tylko u nas) budownictwo na wielką skalę (zwłaszcza kontrakty międzynarodowe z wyżyłowanymi cenami i terminami). Jeśli się czegoś nie da zrobić (zbudować) to trzeba znaleźć kogoś kto o tym nie wie i podpisać z nim odpowiednią umowę. Zbudować się tego co prawda nadal nie da, ale to on za to zapłaci, a nie ja. Inwestorzy-rekordziści typu Shella (przepraszam, ale szczegóły to tajemnica służbowa) potrafili zamówić u wykonawcy rafinerię w taki sposób, że płacąc za odstępstwa od umowy całą budowę to on im sfinansował i jeszcze im dopłacił... Hasełko o identycznym sensie - tylko ciutkę dłuższe i nie mieściło się w podpisie - wygłosił za życia pan Albert Einstein. Ja je tylko zmodyfikowałem . A sprawdza się w stu procentach - idę do urzędu, nie wiem jak coś załatwić więc próbuję i jakoś się udaje - jak mozna przeczytać w dzienniku na razie bilans mam mocno dodatni w załatwionych sprawach "niemozliwych". A to co piszesz o budowaniu na koszt wykonawcy znam z życia - jeden człowiek tak wybudował sporo rzeczy w moim mieście. Straszne ale jakże życiowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/24658-jakie-sposoby-deklowania-pustak%C3%B3w/page/2/#findComment-443416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts