sabala6 10.04.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Cześć wszystkim.Pytanie do osób użytkujących pompy ciepła :Mitsubishi Zubadan Inverter 8 oraz NIBE f2120 też moc 8.Potrzebuję opinii osób użytkujących te dwa modele. Zastanawiam się nad wyborem. Z góry dziękuję i liczę na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 11.04.2019 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Też się zastanawiałem, tylko chodziło o większą moc. Ponieważ 2120 jest nowością w Nibe to jest dość droga. Zubadan wyszedł nieco taniej i na niego się zdecydowałem. 2120 ma dobre parametry, sprężarki są chyba Copeland, technologia podobna do Zubadan utrzymywania mocy przy niskich temperaturach. Obie na pewno dobrze się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 11.04.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Mitsubishi!Oni produkują pompy już od lat i mają bardzo duże doświadczenie.A Nibe aktualnie modele AMS, i SPLIT ma robione przez innego producenta, w Tajlandi a model F2120 jest nowy i jeszcze nie rozszyfrowałem kto im to wykonuje, ale raczej nie robią tego sami, więc tak w sumie nie wiadomo kto im to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.05.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 To ciekawe. przedstawiciel mi mówił, że to szwedzka jakość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiuu85 03.09.2022 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2022 Informacja dla innych sam nieznalazlem, nabyłem mitsubischi 10kw i softwerowo , osprzetowo są 1-1 jak nibe. Szukając czujniki temperatur po kodach z paczki odrazu podstawia się nibe. Cenowo oczywiście mitsubischi droższe . Seria pompy mojej hydrolution podpięta pod grzejniki 100% , bez buforu. Bufor na grzejnikach jest odrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 03.09.2022 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2022 Możesz coś więcej o instalacji napisać, tj. jaka pojemność wodna, jaka temp zasilania, jakie przekroje rur? Zmierzam do tego co spowodowało decyzję o braku bufora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts