slagor 08.08.2002 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Czy ktoś buduje ten domek. Wersja obojętna. Podobno jest kilka wersji tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WitekM 04.10.2002 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Tak ja buduję to cudo, w połowie września zakończyłem dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 08.10.2002 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 nieopacznie rozpoczołem nową dyskusję. Powtarzam więc pytanie. Jakie błedy wystąpiły w Twoim projekcie i jeszcze jedno gdzie budujesz. Czy mógłbyś podzielić się informacjami w sprawie kosztów tego przedsięwzięcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazonx 08.10.2002 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 My rowniez chcemy wystawic miłke II wersja z garażem,Jak to wygląda w realu? Pozdrowiam Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 09.10.2002 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Moja Miłka jest dopiero na etapie pozwolenia na budowę. Mam zamiar rozpocząć realizację dopiero w przyszłym roku, tak więc nie mogę dużo pomóc. W pierwszym etapie - projekt dokonałem jednej zmiany, wydłużając dom o 90 cm na ścianie sypialni i pokojów, przez co uzyskałem większą łazienkęi kompleks nadający się do określenia - sypialnia z aneksem łazienkowym ( zrobiłem wejście do łazienki z pokoju tego większego). W założeniu zrezygnowałem z poddasza użytkowego, likwidując schody w holu i wejście na strych przeniosłem do nieco zmienionego pomieszczenia gospodarczego ( pomieszczenie gospodarcze zmniejszyłem ,powiększając WC tak , aby tam ulokować kabinę natryskową i piec CO( gazowy ). Czy macie jakieś rozwiązanie wentylacji łazienki i co z kominkiem - zamierzam zlikwidować ścianę z salonem i w centralnym ( prawie)miejscu ustawić kominek.Oczywiście zapomiałem o najważniejszym Cześć nareszcie ktoś się odezwał a wątek już czekał od lata. Gdzie budujecie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 25.01.2003 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Czy ktoś z nowych forumowiczów buduje lub budował Miłkę II Pozdrawiam sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazonx 02.03.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Cześc.My chcemy budowacKupilismy juz projekt, ale razie organizujemy pozwolenie na budowe, mamy juz mape do celów inwestycyjnych.Zastanawiam sie nad fundamentem (typu legalet)Pozdrawiam Stefek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 05.07.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Cześćteż chciałbym budować ten domek. Czy wasze prace jakoś się posunęły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 09.07.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Tak ja buduję to cudo, w połowie września zakończyłem dach. Podziel się swoimi odczuciami na temat Miłki II. Ile kosztował Cię stan surowy otwarty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 26.07.2003 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 za tydziaeń zalewam strop .na razie jest dobrze.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 27.07.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Ile planujesz dać za stan surowy otwarty ( a ile za całość). Czy widzisz jakieś błędy w tym projekcie. Jak zagospodarujesz poddasze ? Czy nie jest za małe przy 30' dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 28.07.2003 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Witaj.Za stan surowy otwarty zamierzam dać do 90 tysięcy . Można było to zrobić ok 5 tys taniej, jednak w moim przypadku przy bardzo wysokim poziomie wód gruntowych wyniosłem dom 50 cm pow ppp i to spowodowało koniecznośćnawiezienia ogromnych ilości piachu, niwelacja wokół domu itp. Błędy? Ok są. Wojtek - użytkownik forum twierdzi, ze największym błędem jest ilość okien. Ja uważam podobnie, lecz nie traktuję tego w kategorii błędu. Poważniejszy błąd to to, że w łazience będą widoczne na suficie podciągi, gdyż ich wysokość jest o 4 cm wyższa od stropu i gdzieś muszą wystawać. Tych danych nie zaznaczono na żadnym rysunku - przekroju. W pierwszej wersji rezygnuję z poddasza, jednak powiększyłem dom o 90 cm wzdłuż ściany z łazienką, uzyskując dwie większe sypialnie i większą łazienkę. Powiększyłem pom gospodarcze do linii holu tego po prawej , i zrobiłem wejście do tego pomieszczeniapo prawej stronie drzwi wejściowych w wiatrołapie. w pom gospodarczym umieszczę schody młynarskie i wejście na strych. Strych 40 m2 wystarczy nawet na pomieszczenie letnie dla syna ( siłownia, muzyk, itp.) nie będzie ogrzewane i skanalizowane. to tyle pozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 10.08.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Fajny projekt.Czy Ten projekt jest prosty i tani w budowie ?le orientacyjnie kosztuje wybudowanie stanu surowego zamnkiętego ?Chciałbym zobaczyć MIŁKĘ w naturze - Kto wie? Gdzie może stać MIŁKA lub MIŁKA II. Może w okolicach Trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 09.09.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Ja co prawda nie buduję domu "Miłka", ale moja żona ma na imię właśnie Miłka (Ludmiła) i też mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.iwo 13.09.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Zaczynam budować Miłkę II z garażem i ze sporymi przeróbkami projektu..... pod Warszawą.... chętnie skontaktuje się z osobami które też wybrały ten projekt... zawsze to daje możliwość popełnienia mniej błędów....mój adres [email protected] Proszę o radę : ile kosztuje taki dom w stanie surowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mplaskota 11.02.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Poszukuję osób, które wypudowały dom wg projektu jak w tytule, lub wiedzą gdzie taki dom został wybudowany. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neil 10.03.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Kto buduje ? Zgłaszać się kochani ! Zamierzam w przyszłym roku rozpocząć budowę. Poszukuję bratnich dusz !Neil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.03.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Ja początkowo chciałem budować ten dom - spodobała mi się szczególnie ta przestrzeń na poddaszu. Jednak po przeanalizowaniu stwierdziłem, że za dużo trzeba by wprowadzać zmian w projekcie.Przede wszystkim - zauważ że w łazienkach nie ma wentylacji - to znaczy niby jest, ale jest to - moim zdaniem - wynalazek - wentylacja typu Z, czyli kratka wentylacyjna na wylot ściany. Opinie na ten temat są bardzo zróżnicowane, niektórzy twierdzą że tak wentylowana łazienka będzie się wychładzać. Niestety teraz mam wilgoć w domu, tak więc dla mnie kwestia sprawnej wentylacji jest bardzo ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.03.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 W końcu kupiłem projekt B-42 z pracowni Boduch - sprzedaje to Agrobisp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neil 10.03.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 A gdzie mogę obejrzeć wybrany przez Ciebie projekt ? Chętnie rzucę okiem na wszelkie nowości. Pozdrawiam i czekam na dalsze, nawet najbardziej krytyczne uwagi o Miłce Neil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts