sarwa 03.08.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 witajcie...a my zrezygnowaliśmy z pokoju na parterze obok salonu (przy schodach),zrobiliśmy belki w suficie i słup przy schodach. dało nam to dużą przestrzeń i wspaniałe miejsce na jadalnie z widokiem na ogród.również podniesiliśmy o 2 pustaki. właśnie zastanawiamy się nadadaptacją poddasza. macie jakies pomysły? tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 04.08.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 wygospodarowałem na poddaszu trzy ładne pokoje dla dzieciaków (po 20-25m2 podłogi) plus łazienkę na wprost schodów... wymagało to zmiany ilości i wielkości okien na ścianach szczytowych, dodatkowo każdy z pokoi "wyposażyłem" w lukarnę z oknem 150x120 cm... wydaje mi się, że uzyskaliśmy bardzo fajny efekt - przestronnych, dobrze doświetlonych pokoi plus bardzo ciekawą bryłę dachu zamiast czwartego pokoju pozostawiłem otwartą przestrzeń nad salonem, aż do wysokości stropu nad poddaszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 04.08.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 dla zainteresowanych rzuty kondygnacji "naszej" Miłki można znaleźć tutaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 04.08.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 o kurczę... to jest miłka? nic wspólnego z moim domkiem nie widzę.... hmmm.... no chyba troszkę rzut parteru w lustrzanym odbiciu. tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 04.08.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 tak jak już pisałem wcześniej "trochę" pozmienialiśmy projekt oryginalny ale masz rację - to lustrzane odbicie, tylko że garaż "przeleciał" na drugą stronę poza tym zmienił się: - obrys budynku, - rozmieszczenie i funkcjonalność pomieszczeń - ilość pomieszczeń - wysokość budynku - bryła dachu - kubatura (prawie się podwoiła) - wielkość ilość i rozmieszczenie okien plus parę drobiazgów ale to Miłka II z garażem, przynajmniej tak jest napisane na projekcie hihihi takie rozwiązanie kosztowało za to połowę tego co musiałbym zapłacić za projekt indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 10.08.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 hmm... po 4 miesiącach zabawy z góralami w kotka i myszkę powiedzmy, że mam gotowy dach. Dziś mam zacierany wylewki więc jak wieczorkiem będzie tam posprzątane to pochwalę się nowymi fotkami. tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 10.08.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 a u mnie dzisiaj rozpoczynają wylewki na pięterku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 10.08.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 przeslij jakies zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdor 25.08.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Cześć, jestem pierwszy raz na forum, ale mam Miłkę II stan surowy zamkniety i sporo doświadczeń. TOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.08.2004 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witam! Przymierzamy się do trochę przerobionej Miłki z garażem (główny problem to wielkość owego trochę ) Chcemy w przyszłym roku postawić ją pod Warszawą. Dobrze wiedzieć, że jest tylu forumowiczów z miłkowym doświadczeniem W.Rob - czy można by obejrzeć Wasze cudo w naturze? Z Tarchomina do Legionowa mamy bardzo niedaleko. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 30.08.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Witam wszystkich Buuduję teraz MIŁKĘ II z garażem w okolicach Trójmiasta. Jestem teraz na etapie stanu "0" Do końca października ma stanąć stan surowy z kompletnym dachem. Wg planów zamieszkam w niej za jakiś rok .... Domek jest fajny. Roboty na budowie jak na razie posuwają się rewelacyjnie Mamy w projekcie również dokonanych kilka zmian chętnie pogadam z budującymi lub użytkownikami tego domu Znam również miejsce w którym stoi już wykończona i zamieszkała MIŁKA- prezentuje sie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 31.08.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 no hej, milo ze jest nas wiecej... ja robie w srodku tynki... czas i sytuacja rodzinna mnie goni, musze sie wprowadzic na swieta )) ciagle brakuje mi zdjec z reala wykonczonych miłk? ja mam wersje II bez garazu, wczesniej pisalem o zmianach. tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 31.08.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 aaaaa, i poszukuje pinie projektu na fajne debowe schody macie moze cos takiego? porecze planujemy z satyny... tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 01.09.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Mam kilka zdjęć MIŁEK w trakcie prac budowlanych - postaram się je odszukać i spróbować udostępnić- Są to MIŁKI osób, z którymi byłem dotychczas w kontakcie mailowymZe swojej MIŁKI - to szczerze mówiąc na razie nie za bardzo mam co pokazać- stan "O" jest mało reprezentacyjny, ale myślę że za miesiąc to już będzie co pokazać Ze zmian to przełożyłem Kuchnię do pokoju sąsiadującego z salonem, w miejscu dawnej kuchni -zrobię albo jadalnię, albo aneks kominkowy .. Drugą najbardziej istotną zmianą - to zmiana kąta nachylenia dachu - realnie z 27 stopni do ok 33-34 stopni, nie będę budowal dodatkowych ścianek kolankowych to nie ma sensu. Poprzez zmianę kąta nachylenia dachu oraz zmianę grubości stropu - można uzyskać zadowalającą powierzchnię użytkową oraz wysokość pomieszczeń na poddaszuMoja żona chciała również dołożyć jakąś małą piwniczkę do domku - i rozważaliśmy jakieś częściowe podpiwniczenie. Mieliśmy pomysł aby wykonać małą piwniczkę w garażu, lub ewentualnie podpiwniczyć tarasale ze względu na koszty zrezygnowaliśmy. W przyszłości wybuduję na działce niewielką altankę ogrodową, którą powpiwniczę i w ten sposób uzyskam pomieszczenie, na którym zależy mojej żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 01.09.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Witam! Przymierzamy się do trochę przerobionej Miłki z garażem (główny problem to wielkość owego trochę ) Chcemy w przyszłym roku postawić ją pod Warszawą. Dobrze wiedzieć, że jest tylu forumowiczów z miłkowym doświadczeniem W.Rob - czy można by obejrzeć Wasze cudo w naturze? Z Tarchomina do Legionowa mamy bardzo niedaleko. Pozdrawiam wszystkich! oczywiście zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 03.09.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 to czekamy z niecierpliwoscia na fotki... tomek i magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 16.09.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 przepraszam za opóźnienia ze zdjęciami, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać... już dwa razy "coś usunęło" zakładane przeze mnie albumy na onecie... muszę chyba znaleźć inne miejsce na wrzucenie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 21.09.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 my jednak podjelismy decyzje o rozbiorce dachu ulozonego przez górali. serce płacze ale nie moge dopuscic do tego, zebym codziennie sie denerwowal wchodzac do domku i widzac fale z dachowek... ludzie w okolicy maja o czym plotkowac przynajmniej )) tynki juz mamy skonczone, zabieraja sie teraz za sufity z plyt kg. schody debowo-stalowe beda do 20 pazdziernika. jednak ze wzgledu na gaz nie wiem czy spedzimy tam swieta ;((( pozdrawiamy tomek i magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 21.09.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 i cały czas czekamy na foki innych miłk )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 21.09.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 i trochę żałujemy, że podnieśliśmy ją tylko o jednego maxa.poddasze gak bedzie mialo podlogę i sufit będzie miało 2.20 m ;((( tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts