w.rob 23.09.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 i trochę żałujemy, że podnieśliśmy ją tylko o jednego maxa. poddasze gak bedzie mialo podlogę i sufit będzie miało 2.20 m ;((( tomek jedna warstwa to faktycznie może być mało... przy podniesieniu o dwie warstwy pth plus wieniec na nich udało nam się uzyskać poddasze użytkowe 2,60 (już na gotowo, z ociepleniem, sufitami i podłogami) plus nad nim nieocieplony stryszek o wysokości 170 cm przy kalenicy... myślę, że przy niewielkim pomieszczeniu gospodarczym taka "rupieciarnia" zawsze w domu się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 24.09.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 my po prostu balismy sie, zeby nie popsuc brybly domku... teraz troszkę żałujemy ale dla 3 osobowej rodzinki na pewno wystarczy, tymbardziej, że budujemy jeszcze domek gościnny przy garażu. tomek ps ludzie co z tymi fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 24.09.2004 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 witajcie miłkowicze kiedy zaczynałem budować moją - naszą miłkę z garażem nie mogłem nikogo znaleźć jestem zapodziwiony ilością miłek. Ja już mieszkam i wielu zmian nie wprowadzałem. Z założenia poddasze miało zostać poddaszem i nie mam schodów do góry. Wejście jest z pomieszczenia gosp schodami młynarskimi i tak musi być Dom jest tak ustawiony na działce ze można dobudować z czasem schody zewnętrzne i wtedy dokonać adaptacji góry Są tam kaloryfery, kanalizacja i woda, ale wszysko zaczopowane. Domek powiększyłem o metr na ścianie łazienkowej i wejście do łazienki zrobiłem z sypialni. drugą miejszą łazienkę powiększyłem kosztem małego korytarzyka i pom gosp i są dwie pokaźne dla trzech osób starczy. Na razie mieszka się dobrze trochę słabo wyciąga wentylacja w tej małej łazience ale to może być spowodowane wiatrami. nie wiem jak wstawić zdjęcie, Acha z powodu braku kasy nie jest otynkowana , natomiast do cerplastu dodałem pigmentu za 4,5 zł wodorozpuszczalnego i mam żółty domek. tynk za 4 lata jak będzie kasa. podciągi w łazience i holu zabudowałem i umieściłem w nich punkty świetlne nik nie widzi tych podciągów nawet ja. Dach dachówka cementowa, wodę chcę jak w projekcie odprowadzać łańcuchami. Na razie rynny kończą się przy dachu i w czasie deszczu znacza miejsce wkopania studzienek i zaczepienia łańcuchów. Nie wiem tylko czuy zastosować łańcuch plastikowy czy ocynk o duzych oczkach. To fajny wiejski domek z prostym dachem. Stawiany za miastem stoi na wsi czyli zgodnie z przeznaczeniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 25.09.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 witaj, nas też miłka oczarowała swoją prostotą i choć w okolicyw której się budujemy sąsiedzi stawiają fikuśne chawiryi tak nasza "stodoła" nam się bardzo podoba. na poddaszu przy tych dużych okno-drzwiach macie balustrady? tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 03.11.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 pozdrawiam po dłuższej przerwie wszystkich Miłkowiczów i pagnę się pochwalić: właśnie się wprowadzoiliśmy do naszego domku jeszcze nie wszystko wykończone, ogród z krajobrazem jak po bitwie, ale już od kilku dni mieszkamy na swoich śmieciach... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 31.01.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam wszystkich forumowiczów, w szczególności tych zagascynowanych projektem MIŁKA II. Mój domek powoli pnie sie do góry i gdyby nie problemy z mediami (woda, kanaliza) to z pewnością chcialbym go skończyć w tym rokuStan zaawansowania załączam pod linkiem : http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=33628&zid=414841&r=1Zapraszam do dyskusji i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 01.02.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 (edytowane) wow przypadkiem natrafiłem na ten temat i musze się z wami podzielic moim znaleziskiem http://domus.wroc.pl/projekt/linos-i lub http://ttp://domus.wroc.pl/projekt/milka-i co sądzicie o tym domku ??? czy cos te domki łączy ? pozdrawiam wszystkich milośników miłki Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Arkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 03.02.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Hmm.. czyżby takie trudne pytanie ? czy moze tak banalne, że szkoda ludziom się rozpisywać..a szkoda myslalem że ktos coś powie na temat tych domków. W końcu sa autorstwa tego samego projektanta. Z tego co widze to Appolo jest wiekszym domkiem zwlaszcza jezeli chodzi o salon no i nawet pojawiła sie spiżarka przy kuchni...pytanie moje to ja wam sie podoba ta wersja z garażem dwu stanowiskowym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 07.02.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Ciekawy ten domek APOLLO - niby ten sam ale jednak rozplanowanie inne niż w MIŁCE ....Szczerz mówiąc chyba ciekawsze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 09.02.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witam Panie Narkadiuszu Jak milo ze ktoś się odezwał Widziałem zdjęcia... domek prezentuje sie ładnie choć tylko w stanie surowym zamkniętym ... życzę szybkiego ukończenia budowy i zamieszkania .. Fakt faktem jeżeli chodzi o projekt Apollo tez wydaje mi sie ciekawiej rozplanowany może dlatego ze jest trochę większy, no i ta spiżarka przy kuchni Sam domek to pochwala prostoty bez zbędnych udziwnień i załamań dachow i to mnie coraz bardziej przekonuje... Mam kilka pytan czy : ma kto może zdjęcia tego projektu Miłki z garażem albo Apolla w stanie wykończonym ... (uprzedzam, szukałem w archiwum i nie znalazłem). Owszem jest kilka, ale widać tam dom bez tynkow, okien..itp a chętnie człowiek zobaczyłby jak wygląda już wykończona ...może W.rob podesłałby jakieś swoje zdjęcia ...zdaje się, że już zamieszkał w takim domku ..oczywiście bardzo proszę albo Sarwa.... jeżeli jeszcze tu zaglądają . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 09.02.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Mimo tego, że mam kilka kontaktów do osób budujących MIŁKĘ, to żadna z nich nie zawiera garażu Widziałem natomiast w realu wykończone MIŁKI bez garażu - i naprawdę robi wrażenie. Właśnie ta prostota i eleganckie detale stanowią o piękności tego domu.Przyłączam się do prośby Arkusa o możliwość zobaczenia wykończonej MIŁKI z garażem, szczególnie dlatego, że sam zastanawiam się jeszcze nad pewnymi elemntami wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielog 24.02.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Witam serdecznie, zamierzam odświerzyć temat Miłki, ponieważ sam chciałbym kupić ten projekt i dokonać kilku zmian. Myślę o przedłużeniu domu o 1 m od strony salonu, ponieważ jest on zbyt mały a przy okazji zwiększy się trochę garaz i kuchnia. Chciałbym również o 0,5 m przedłużyć dom od strony łazienki oraz podwyższyć dom zmieniając jednocześnie kąt nachylenia dachu do 36-37 stopni. Proszę Was o opinie na ten temat i ewentualną informację czy dokonanie takich zmian w projekcie wiąże sie z dużymi kosztami (oczywiście za projekt). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 18.04.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Proponuję zmienić projekt- bo to już nie Miłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 21.04.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Znam ten domek..swego czasu się nim interesowałem . Jest bardzo ładny i prosty. Zresztą od niego moja przygoda sie zaczęła.Co do twoich zmian to zdaniem moim zaszkodzi mu zmiana kąta nachylenia dachu.Ilość zmian może odbić sie na cenie..ile, to nie wiem najlepiej bezpośrednio zapytać w pracowni.Znam drugi domek tego samego autora, ale z innej pracowni jest identyczny, i przede wszystkim większy, sprawdź może się spodoba i unikniesz tych dodatkowych kosztów. http://domus.wroc.pl/projekt/apollo-i miłka też tam jest http://domus.wroc.pl/projekt/milka Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Arkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jordii 06.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Rozpoczynam budowę Miłki II z Archipelagu . chcę wprowadzic kilka zmian do projektu np. od frontu zamiast okien dachowych jedno bawole oko. Prosze o opinie mieszkańców Miłek . A może jakies uwagi co warto zmienić w tym projekcie a czego nie wolno żeby nie zeszpecić wyglądu.A może jest jakaś Miłka w małopolskim lub podkarpackim, chętnie bym ją zobaczyła w realu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jordii 06.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Rozpoczynam budowę Miłki II z Archipelagu . chcę wprowadzic kilka zmian do projektu np. od frontu zamiast okien dachowych jedno bawole oko. Prosze o opinie mieszkańców Miłek . A może jakies uwagi co warto zmienić w tym projekcie a czego nie wolno żeby nie zeszpecić wyglądu.A może jest jakaś Miłka w małopolskim lub podkarpackim, chętnie bym ją zobaczyła w realu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 08.08.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Jordii gdybyś szukal w okolicach Wrocławia to byłoby łatwiej pokazać To był pierwszy projekt nad którym się zastanawialiśmy ale wybraliśmy Irmę.... Pozdr. Betty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 14.12.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Podbijam wątek:) Witam! Mam plan rozpocząć budowę Miłki II na wiosnę (jak tylko dostanę pozwolenie na budowę). W związku z tym mam prośbę do wszystkich, którzy mają jakiekolwiek materiały, zdjęcia, ogólne kosztorysy o podzielnie się nimi ze mną Z niecierpliwością czekam na odzew Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 16.01.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Czy ktos tu jeszcze zaglada? Jak juz pisalem, zamierzam budowac Miłkę II. Zmian duzo nie bedzie. Dom bedzie w lustrzanym odbiciu, podniose dach o 2-3 pustaki oraz dodam garaż. Jednak nie w takim miejscu jak proponuje Archipelag. Garaz dostawie do sciany obok łazienki i pokojów. Zlikwiduje okna z tej wlasnie strony. W łazience okno jest nie potrzebne, a pokojach bedą okna od pólnocy i południa. Dach garazu bedzie zarazem tarasem dla poddasza. Jezeli macie jakies doswiadczenia zwiazane z budowa, czekam z niecierpliwoscia:) Budowe zaczynam, jak tylko pozwoli na to pogoda i mam zamiar zakonczyc ja jeszcze w tym roku:) Ciekawe czy sie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 16.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 U mnie wstepnie plauje takie zmiany:- lustrzane odbicie- podwyższenie poddasza o 2-3 pustaki- garaz dostawiony do sciany na wysokosci lazienki, ktory bedzie zarazem tarasem dla poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts