Beata30 06.02.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 [b]Witam!! Czy ktoś budował lub buduje dom Miłka II z firmy Archipelag?? Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 22.02.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Tak czasami ktoś tu jeszcze zagląda VALDIZET - Czy jesteś zdecydowany na ten taras dodatkowy? Moje doświadczenia w zakresie tarasów są raczej nie za dobre...A przecież MIŁKA podstawowa ma taki piękny taras na poziomie gruntu...Mają ogród i tak przecież będziesz wolał korzystać z ogrodu niż z tarasu na poddaszu - To moje zdanieCO do okien to się zgodzę, że w MIŁCE jest ich dużo - też zastanawiałem się nad zlikwidowaniem tych okien, ostatecznie jednak zostały ze względów estetycznych oraz użytkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 23.02.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Zmienilem niestety projekt. Miłka nie miescila mi sie na działce...Teraz kupilem LMP42a z biura Lipińscy.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga r 05.05.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Bardzo proszę miłe Koleżanki i Kolegów którzy wybudowali daom MIŁKA II - podanie w jakiej kwocie się "zamknęli". Będę BARDZO WDZIĘCZNA ZA POMOC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
--ViRuS-- 05.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam. Posiadam Miłke II z garażem - u mnie spełnia on funkcje Piwnicy, Pralnii i składu opału - wystarczyły ścianki działowe, bo oprócz tego postawiłem jeszcze duży garaż wolnostojący. Mój domek jest podniesiony na ściance kolankowej o ok. 50 cm i ma teraz pełno wymiarowe piętro, plus ewentualnie stryszek pod kalenicą. Układ parteru uległ całkowitej modyfikacji - łazienka z WC w miejscu samej łazienki, kuchnia zamieniona z pom. gospodarczym, dodatkowo drugie WC w pralni (w pierwotnym garażu), kotłownia w miejscu kuchni. Wszystko działa wyśmienicie - ten układ jest bardzo dobry, tylko największym mankamentem jest duża odległość łazienki od kotłowni (potrzeba spuszczenia dużej ilości wody, żeby pojawiła się ciepła). Na razie nie używam piętra, ale w przyszłości od strony obecnej kotłowni zostanie dobudowana klatka schodowa z niezależnym wejściem na dół i górę. Teraz żałuję, że nie mam podpiwniczenia części domu (cały salon), ponieważ wybudowałem się na nierównym terenie i wystarczyło tylko wykopać głębiej dodatkowo ok. 50 cm i wylać mocniejszy strop i byłaby piwnica. Czasy takie, że nie wiadomo co będzie w przyszłości . Koszt budowy i wykończenia parteru to około 170 tys. (porotherm 24 cm, pokrycie dachówką cementową) i duży wkład pracy własnej, ale stwierdzam, że było warto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narkadiusz 12.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ale to już nie jest MIŁKA ... Ja mieszkam w MIŁCE II z garażem w której praktycznie nie dokonywałem żadnych istotnych zmian (oprócz zmiany kąta nachylenia dachu z 30 na 34stopnie, oraz zmiany funkcji jednej sypialni na jadalnię połączoną z salonem) Po tych kilku miesiącach mieszkania zastanowiłbym się nad: - połączeniem garażu z domem wewnęntrzym przejściem - powiększeniem garażu do dwustanowiskowego i wydzieleniem kącika gospodarczego - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts