ewuś 21.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Kto z Was nie miał gotowego projektu domu tylko zlecał wykonanie go architektowi. Podobno najwięcej na budowie można zaoszczędzić na dobrym projekcie. Trzeba tylko udać się do architekta i z nim omówić co się chce i za ile. Większość gotowych projektów trzeba poprawiać a to też kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.10.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Ewuś mój projekt własnie kończy architekt. Od czerwca nad nim pracowaliśmy spotykając się co 2 tygodnie, aż powstał ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 21.10.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 a jak jest duży dwój dom - parterowy ? jaką ceną "zaśpiewa" twój architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.10.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Domek 170 m + piwniczka pod garażem. Parterówka z poddaszem nieużytkowym. Garaż na 2 stanowiska. W zarysie coś w stylu d08 z Muratora. Ale daszek 2 spadowy, delikatny, tak coś jak angielski cottage.Płacimy 4 tys. W tym zagospodarowanie terenu, projekty instalacji itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 26.10.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 dom się buduje dla siebie więc dobrze jest żeby spełniał marzenia. Choć z tymi marzenia różnie bywa i mogą się nie sprawdzić w rzeczywistości. Architekt jest miedzy innymi od tego żeby nas uświadomić co jest dobre, wygodne no i na naszą kieszeń. W końcu tą samą rzecz można zrobić na różne sposoby.Myślę, że jak się ma kasę na budowę (a w końcu to nie są małe pieniądze) to warto zainwestować w projekt indywidualny. No chyba że się znajdzie taki SWÓJ IDEAŁ wśród domków katalogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.10.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Ja znalazłam ideał - właśnie d08 Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom72 26.10.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 witam;DOBRY własny dom - tylko od DOBREGO architekta;pozdrawiam; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wciornastekale Ci się udało tanio!gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 26.10.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Domek 170 m + piwniczka pod garażem. Parterówka z poddaszem nieużytkowym. Garaż na 2 stanowiska. W zarysie coś w stylu d08 z Muratora. Ale daszek 2 spadowy, delikatny, tak coś jak angielski cottage. Płacimy 4 tys. W tym zagospodarowanie terenu, projekty instalacji itp. A pokaż nam ten ideał. Ja też mam ideał D08 ale ciekawi mnie dach dwuspadowy do tego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.11.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Mimilapin tanio udało się z projektem bo robi go znajomy, Choć twierdzi, że w jego firmie oficjalnie ceny nie są wcale wyższe. Jak mówi są młodzi i mają zapał i pomysły. Malinka z pokazaniem to będzie gorzej, ale niebawem nam nadzieję, że zeskanuję wizualizację. Ale krótko mówiąc to tak, że D08 ma trzy bryły - tj. czę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.11.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Jak zwykle za szybko wyskoczyłam Wracając D08 ma trzy bryły: część nocną, dzienną z salonem i gospodarczą z garażem. Gdybyś nad nimi pociągnęła kreskę i zrobiła 2-spadowy dach w całości, a do części które wystają dołożyła mniejsze 2 daszki też 2 spadowe. Całość wygląda lżej niż dach kopertowy, nie jest takim grzybkiem. Choc przyznam że długość kalenicy to niemal 19 m. Ktoś gdzieś na forum pisał o stodołach. Ale, rzecz gustu no i finansów. Podobno taki dach wydzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts