k.rowek 11.04.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Słuchajcie wszedłem na stronę GUNB i zacząłem sprawdzać producentów styropianu, większość wpisanych w specjalną wyszukiwarkę producentów na stronie: http://www.gunb.gov.pl nie spełnia parametrów, które deklaruje.Nawet wydawałoby się znane i popularne z reklam firmy jak np. Austrotherm wypadają słabo, oni np.2018 co najmniej kika złych wyników. Czy mogą robić to bezkarnie czy Urząd dowala im jakieś kary? Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez k.rowek literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirerick 15.04.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Na kary bym nie liczył w naszym pięknym kraju jeśli kupiłeś styropian, który jak się okazało nie spełnia deklarowanych właściwości to powinieneś w pierwszej kolejności zgłosić to do miejsca w którym kupiłeś materiał, jeśli bezpośrednio od producenta to do niego - oficjalne pismo. Ja bym dodatkowo napisał do tego całego gunb z pytaniem co z tym fantem zrobić i może nawet do uokik - umówmy się najprawdopodobniej producent liczył, że tym razem się mu "upiecze" a cierpi na tym klient. A najlepiej skontaktować się z prawnikiem i podejść do tego od strony prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts