Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek

Recommended Posts

Napisz proszę parę słów o garderobie w przedpokoju (wiatrołapie) czy kupiłeś gotową, a jeśli to jakiej firmy. Czy bonie na zewnątrz są szare i z czego robione? I z czego jest cokół?

Garderoba w przedpokoju robiona przez tego samego stolarza co robił kuchnie. Wykorzystaliśmy tu profile z białostockiej firmy DeNovo. ( http://www.denovo.pl ) Bonie na zewnątrz miały być w kolorze gołębim (tak jest w projekcie). Zrobione zostały ze styropianu gr 2cm. Zostały otynkowane na biało tak jak cały dom, a później pomalowane farbą do elewacji Tikurilla - kupiliśmy dwa różne kolory (szary i błękitno-stalowy) i mieszaliśmy je aż do uzyskania zadowalającego efektu. Cokół jest zrobiony z tynku mozaikowego firmy Kreisel.

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Leszek gratuluję tak pięknego domu. Narożne przeszklenia z takim widokiem za oknem, to balsam dla oczu i duszy. Tu kazda pora roku będzie dostarczać pozytywnych wrazeń. Piszesz, że to 8 km za Białymstokiem, w która stronę?

Jak zrobiliście takie świetne pękniecie w kominku?

Pęknięcie było najpierw narysowane, później po prostu wycięte (suchy tynk) i pomalowane szarą farbą, która malowaliśmy elewację.

Mam pytanie o panele i bramę garażową-jaki kolor , firma itp.

Panele kupowane w Komforcie jakiejś niemieckiej firmy, kolor grusza parzona. Brama garażowa w kolorze złoty dąb firmy Krispol.

Piszesz, że to 8 km za Białymstokiem, w która stronę?

Dom znajduje się w Ignatkach na granicy z Księżynem.

Leszek, witaj w klubie, ja buduję w Kleosinie, na pętli 10 do Ciebie w lewo, a do mnie na prawo w ul. Baczyńskiego. Czy wjeżdżasz drogą w lewo przed Księżynem? :p Serdecznie pozdrawiam.

Piękny projekt, dobra realizacja (też własnie lubię takie połączenie starego z nowym - będzie u mnie klinkier ręczny, również w środku,drewno, a nowoczesne wzornictwo).Okna super - szkoda,że tak mało domów z takimi oknami - prostymi, dużymi, bez straszliwie kiczowatych złotych plastikowych szprosów.

Szkoda tylko,ze to nie deski na podłodze, jakieś takie "stare", no ale legalett narzuca rozwiązania.

Będzie Wam tylko trudno w kuchni - na metalowym obłożeniu widać każda plameczkę,a cegła jest chropowata, nawet po zaolejowaniu specjalnym preparatem Lokalizacja i widoczki z okien salonu to już wogóle rewelacja!!!W garażu zmieszczą sie rowery i można hulać po okolicy!No i super się zmieściliście cenowo, jak na taki efekt.

gratulacje i jeszcze raz gratulacje!!!

ja buduję w Kleosinie, na pętli 10 do Ciebie w lewo, a do mnie na prawo w ul. Baczyńskiego. Czy wjeżdżasz drogą w lewo przed Księżynem?

Skręcam w samym Księżynie (za kościółkiem) w lewo (na Koplany) i po 500m w prawo - tam już widać nasz dom. Ignatki to taka dziwna wieś część jest koło Kleosina, część koło Księżyna. Dużo osób ma problemy z odnalezieniem właściwego adresu.

Ja mam pyt. - jakiego koloru macie przedpokój - bo na zdjęciach wygląda na coś pod pomarańcz.

Tak wygląda tylko na zdjęciu - przedpokój jest w kolorze oliwkowym, a wnęki w kolorze rdzy.

Czym wyłożona jest ściana w kuchni i oczywiście jak cenowo się kształtuje.

Ściana w kuchni wyłożona jest płytką rustik 548 z firmy Stegu ( http://www.stegu.pl/ ). Cena coś ok. 40 zł/m2. Jeżeli interesują cię tego typu okładziny, to zajrzyj koniecznie na stronę http://www.vandersanden.be Ich wyroby można znaleźć w niektórych dobrych sklepach z glazurą. Ale poziom cenowy zupełnie inny (od 120 zł/m2).

• 1 month później...