Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek

Recommended Posts

Mam pytanie , jaka jest szerokość i wysokość korytarza

Korytarz jest dość wąski - 115cm i długi - 7m, wysokość 2,7m.

Sami projektowaliscie wnetrza czy ktos wam pomagal?

Pomysły są w większości nasze. Były robione wizualizacje tych pomysłów, co bardzo dużo nam pomogło. Kolory na ściany dobierał nam architekt z firmy Para, gdzie kupowane były farby (usługa wliczona w cenę)

ile teraz ma wasza kuchnia , a ile salon- nie wydaje sie by mogła miec 9 metrów.

Kuchnia ma 12m2 a salon 42. Nasz projekt został przerobiony dość znacznie w stosunku do oryginału (zrezygnowaliśmy z oranżerii), jeżeli chcesz, to mogę przesłać ci na priva rzut naszych pomieszczeń.

One są przesuwne? Powiedz, jak się sprawują, czy trudno się je otwiera?Czy te skrzydła są bardzo ciężkie? I jaką masz prowadnice? Wpuszczoną w podłogę czy jest próg? a jeśli jest, to ile ma cm?

Okna w salonie i wkuchni są to w większości tzw. fixy, czyli nieotwieralne i nieprzesuwne. Przesuwna jest tylko część środkowa okna tarasowego - przesuwa się je bez najmniejszego problemu. Prowadnica jest w progu, który ma ok. 5cm wysokości (tak mi się wydaje, bo nie mierzyłem)

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

LEEEEEEEEEESZKU!!!!!!!!a JA ZNOWU SWOJE: KIEDY BĘDĄ NOWE ZDJĘCIA?????Proszę....

Cierpliwości, chciałbym pokazać wnętrza jak już będą kompletnie wykończone, brakuje nam jeszcze ok. 2-3 tygodni. Chyba, że chcesz zdjęcia domu w zimowej scenerii, to nie ma sprawy.

LEEEEEEEEEESZKU!!!!!!!!a JA ZNOWU SWOJE: KIEDY BĘDĄ NOWE ZDJĘCIA?????Proszę....

Tak, pani architekt przyjechała na budowę i poświęciła nam naprawdę sporo czasu. Farby Para są bardzo drogie, ale warte swojej ceny.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Zabudowane szafki w lazience dzieci? Bardzo prosze o szczególy....

Szafki te są w ścianie pomiędzy łazienkami, która w tym miejscu ze względu na stelaże do WC ma ok 45 cm grubości. Nie było więc problemu na etapie zabudowy wstawić tam kilka szafek, podobnie jest w drugiej łazience, tam szafki są jeszcze większe, ale też są zlicowane ze ścianą.

PS. Wstawiłem kilka nowych zdjęć z wnętrz naszego domu. Praktycznie to już niewiele zostało tu do zrobienia. Teraz najważniejszy jest ogród...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Leszku

Pisałeś już w innym wątku więcej o szafkach wbudowanych w łazienkach, ale nie mogę tego znależć. Ja tez już zrobiłam (rękami majstra) wnękę na szafkę w łazience, ale zastanawiam się na drzwiczkami. Widziałam w jednej Twojej łazience szklane drzwi. Powiedz mi proszę, jak są one przymocowane- bezpośrednio do ściany, czy też we wnęce jest normalna -ełna szafka.

Pozdrawiam

Agnieszka

Widziałam w jednej Twojej łazience szklane drzwi. Powiedz mi proszę, jak są one przymocowane- bezpośrednio do ściany, czy też we wnęce jest normalna -pełna szafka.

Drzwiczki są przymocowane do szfafki schowanej we wnęce na specjalnych zawiasach - każdy stolarz będzie wiedział jak to zrobić.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Proszę o informację (jeśli to możliwe) ile kosztowały okna. Mam takie same w projekcie i chociaż bardzo mi się podobają, zastanawiam się, czy nie przekroczy to moich możliwości finansowych. A jak radzicie sobie w upalne dni przy tak dużej powierzchni przeszkleń, czy nie jest zbyt gorąco? Beata